Новини

 

Делегація КНУ вивчала лідерський досвід у Великій Британії

14.11.2016

З 30 жовтня по 6 листопада 2016 року команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка #KNU LeaderHUB проходила стажування за проектом Британської Ради «Програма розвитку лідерства в Україні у Нортумбрійському університеті (м. Ньюкасл-на-Тайні, Великобританія).

Команда була представлена шістьма учасниками: від адміністрації Київського національного університету імені Тараса Шевченка – проректор із науково-педагогічної роботи Володимир Бугров та директор наукової бібліотеки імені М. Максимовича Олег Сербін, від факультету психології – заступник декана факультету з наукової роботи та міжнародного співробітництва Світлана Пащенко та асистент кафедри соціальної роботи Тарас Карамушка, від економічного факультету – доцент кафедри економічної кібернетики Ганна Харламова і доцент кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності Максим Ситницький. 

Нортумбрійський університет у Ньюкаслі розташований на північному сході Англії. В минулому політехнічний університет набув своєї сьогоднішньої форми та змісту як новітній університет у 1992 році. Він є членом Альянсу університетів та другим за величиною у Ньюкаслі, входить до ТОП-50 молодих університетів світу за QS рейтингом. Більш ніж 27 тис. студентів навчаються в ньому на 4 факультетах у двох кампусах.

Перед командою була поставлена мета – вивчити передовий досвід британського університету з розвитку лідерських навичок студентів та викладачів. Члени української делегації ознайомилися з системою управління університетом, стратегічним плануванням його розвитку, широким спектром мультикультурних досліджень, основами кадрового менеджменту та навчальною роботою факультетів.Вони також відвідали університетську бібліотеку та вивчили досвід організації в ній навчального простору для студентів, дослідників і викладачів, щоб потім максимально інтегрувати цей досвід в стінах рідного університету.

Програма стажування була розроблена професором Ребеккою Страчан, яка є багаторічним партнером КНУ імені Тараса Шевченка, одним з британських координаторів проекту TEMPUS “IMPRESS” та програм Британської ради з питань лідерства університетів.

В рамках візиту відбулися зустрічі з топ-менеджментом Нортумбрійського університету, зокрема професором Джоном Рістом, заступником проректора з міжнародного співробітництва; Адамом Доукінсом, Головою університетської адміністрації; Робом Карсі, Головою міжнародного департаменту; професором ГленомМакХейлом, деканом факультету інжинірингу та навколишнього середовища; професором Марком Моссом, завідувачем кафедри психології та багатьма іншими.

Відбувся ефективний діалог щодо розвитку співробітництва. В його ході були закладені домовленості про підготовку і підписання Меморандуму про співпрацю, проведення спільних дослідницьких проектів, поширення колаборації в рамках програм Еразмус.

 

Команда проекту Київського національного університету імені Тараса Шевченка

(за підтримки Британської ради в Україні)

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024