Новини

 

Ректор Київського університету нагороджений почесним титулом “Кавалер Миру”

09.10.2006
Перший міжнародний україно-італійський семінар "Інтеграція молоді з особливими потребами у сферу освіти" відбувся у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 6 жовтня 2006 року.

Захід проводився у рамках міжнародного проекту "Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів", який здійснюється університетом спільно з Асоціацією сприяння розвитку італійської мови, культури та науки в Україні “Італіамо”.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Віктор Скопенко. Він привітав італійську делегацію у стінах університету, побажав учасникам семінару наполегливої, ефективної праці та зазначив: “Сподіваюся, що Перший міжнародний україно-італійський семінар "Інтеграція молоді з особливими потребами у сферу освіти " не залишиться першим, а будемо й надалі співпрацювати”.

Президент асоціації «Міжнародного центру Миру» (м. Асізі) професор Джанфранко Коста познайомив усіх присутніх на семінарі з діяльністю «Міжнародного центру Миру». Після виступу Джанфранко Коста вручив почесний титул "Кавалер Миру" ректору Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіку Віктору Скопенку

Титул „Кавалер Миру" було засновано в Італії у 1994 році, у контексті філософії нового тисячоліття — Тисячоліття Миру, його удостоюються політики, громадські діячі, бізнесмени, меценати, які зробили значний внесок у розвиток гуманітарних ініціатив. Серед „Кавалерів Миру" такі прогресивні представники людства, як Мадре Тереза, Папа Джованні Пауло II, Ернесто Оліверо, Михайло Горбачов.

Під час семінару італійці поділилися з європейським досвідом соціальної реабілітації дітей та молоді з особливими потребами шляхом їх максимальної інтеграції у суспільство; розробкою практичних рекомендацій з організації навчального процесу для молоді з особливими потребами у ВНЗ. Реалізація зазначених ініціатив сприятиме подальшій гуманізації вищої освіти в Україні, зростанню іміджу національних навчальних закладів та розширенню дружніх зв'язків між Україною та Італією у соціальній та освітній сфері.

Міжнародний україно-iталійський практичний семінар "Інтеграція молоді з особливими потребами у сферу освіти" проводився за участю державних, громадських організацій та навчальних закладів Італії, представників ВНЗ міста Києва, Міністерства освіти і науки, Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства праці та соціальних відносин, громадських організацій інвалідів.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024