Новини

 

Мова – це стильно

09.11.2016

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у День української писемності та мови зібрав у стінах аудиторії імені М. Максимовича студентів, викладачів, співробітників КНУ і просто охочих долучитися до популярного флешмобу.

Сьогодні незалежно від віку, освіти чи географії до нього долучилися українці всього світу. За 16 років проведення така ініціатива Українського радіо продовжує збирати дедалі нові аудиторії: Україна, Німеччина, Бельгія, Велика Британія, Канада, Аргентина, Австралія, Росія та Китай… А цього року приєдналися українці Лівану. Організатори підкреслюють, що надходять листи з диктантами жителів Криму й окупованих територій Донбасу. Серед тисяч конвертів із диктантами, що надійдуть на перевірку до студії Українського радіо, буде й чималенький пакет з університетськими роботами.

«Україна на зламі тисячоліть» – тема цьогорічного радіодиктанту, який у черговий раз об'єднав українців навколо рідного слова та вкотре довів, що українська мова – модна, українська мова – сучасна, і як, зрештою, пишеться та «дика орда»? З великої літери рука не піднімається.

Диктант писала Лариса Кіт

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024