Новини

 

Розпочато конкурс на здобуття премії в галузі освіти

03.11.2016

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що Комітет з Державної премії України в галузі освіти розпочав прийом документів та матеріалів кандидатів або колективів на здобуття Державної премії України в галузі освіти 2017 року.

Матеріали приймаються за п'ятьма номінаціями, а саме: дошкільна і позашкільна освіта, загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, вища освіта, наукові досягнення в галузі освіти.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, головним критерієм присудження державної премії має бути практична цінність роботи кандидатів або колективів для впровадження реформи освіти на національному рівні.

"Ця Премія – дуже важлива. Я переконана, що будь-яка мотивація за досягнення у сфері педагогічної науки, особливо за ті, що допоможуть нам здійснювати реформування освіти, повинна заохочуватися та підтримуватися державою", - зазначила Гриневич під час засідання Комітету з Державної премії України в галузі освіти.

Вона також наголосила, що робота комітету має бути максимально прозорою та керуватися новими процедурами, що будуть зрозумілими та відкритими для громадськості.

Комітет працюватиме в оновленому складі, до його складу включено представників навчальних закладів, громадських організацій та експертного середовища.

У Міністерстві освіти також звертають увагу на те, що документи кандидатів мають бути оформлені відповідно до Порядку висування кандидатів (колективів) на здобуття Державної премії України в галузі освіти.

Документи для участі у конкурсі на здобуття премії необхідно подавати до Інституту модернізації змісту освіти. Подання документів триватиме до 1 березня 2017 року.

Довідки та консультації можна отримати за телефонами: (044) 248-17-37, (044) 248-25-11.

Джерело –  Освіта.ua

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024