Новини

 

Результати виконання проекту ТЕМПУС

01.11.2016

У жовтні 2016 року закінчився 4 річний термін виконання проекту ТЕМПУС «CURRICULA  DEVELOPMENT  FOR  NEW  SPECIALIZATION: MASTER  OF  ENGINEERING  IN  MICROSYSTEMS  DESIGN» 530785-TEMPUS-1-2012-1-PL-TEMPUS-JPCR.

У виконанні проекту брали участь 4 університети  України (координатор проекту з України – "Львівська політехніка"), а також Харківський національний університет радіоелектроніки, Донецький національний технічний університет та Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 4 відомі європейські університети (координатор проекту – Лодзинський технологічний університет (Польща),Технічний університет Ільменау (Німеччина), Ліонський інститут прикладних наук (Франція), університет Павії (Італія).

 Загальний бюджет проекту складав 1007,7 тис євро. Виділений  Європейською комісією грант для  Київського університету складав 156, 2 тис. євро.

На кошти гранту польським координатором проекту було придбано та поставлено в київський університет лабораторне обладнання на суму 72,9 тис євро для 2-х практикумів з моделювання та дослідження мікросистем (комп’ютерне обладнання, інтерфейсні плати фірми National Instrument, оптичне і електромеханічне обладнання фірми Thor lab, металургійний мікроскоп з аксесуарами, електровимірювальні пристрої фірми Agilent), а також закуплено ліцензійні пакети прикладних програм для моделювання мікросистем та експериментальних досліджень (COMSOL (17240 €), Lab View (9850 €), Mat Lab (6326 €)).

У рамках виконання проекту українськими командами було розроблено 15 нових курсів для нової спеціалізації,  з них 4 курси – викладачами ІВТ: «Micro fabrication of  IC and Micro system Devices», «Advansed Materials of Micro and Nano Technology»,«Advanced Nano systems Design and Fabrication Techniques», «Application of Microsystems devices».

Завдяки реалізації проекту протягом 2013-2016 років 25 студентів – магістрів ІВТ пройшли науково-педагогічну практику або виконували випускні дипломні роботи  в закордонних університетах – партнерах проекту.

На  кошти гранту було організовано 2 літні школи, в роботі яких взяли участь 9 магістрів ІВТ, а провідні викладачі ІВТ прочитали лекції з нових курсів. Викладачі та  науково-педагогічні працівники ІВТ неодноразово мали відрядження до університетів Польщі, Італії, Франції та Німеччини для обміну досвідом в організації досліджень, підготовки навчальних матеріалів і лабораторій, а також тренінгу  в галузі мікроелектромеханічних систем.
   
На зустрічі керівного комітету проекту, що  наразі відбулася в Лодзі, булиобговорені питання підготовки заключної документації з проекту, проведено тренінг в технологічних лабораторіях Лодзинського технологічного університету та обговорені ідеї, що можуть лягти в основу подання нового спільного проекту.


Координатор проекту від
КНУ імені Тараса Шевченка   проф. В. Скришевський

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024