Новини

 

Емоційне лідерство від Метью Квасіборські

27.10.2016

26 жовтня в Головному навчальному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка відбулася відкрита лекція-дискусія директора Європейських інституцій «The Fund for American Studies» Мет’ю Квасіборські на тему «Розвиток лідерства й культури в 21-му столітті».

Окрім своєї управлінської діяльності, Мет’ю є засновником організації «Advancing International Leaders Towards Excellence» (AILTE), про яку він коротко розповів під час зустрічі. Її завданнями є вдосконалення та розвиток сучасних лідерів. Також Мет’ю входить до складу Ради директорів Міжнародної асоціації «Вільна Україна» у Києві. У серпні за допомогою TFAS, AILTE й «Вільної України» Мет’ю заснував Львівську академію лідерства, а нещодавно його було призначено членом опікунської ради Англо-американського університету в Празі. Попереду – запланована співпраця  з ВНЗ Києва, насамперед, з КНУ імені Тараса Шевченка.

Лектор зазначив, що вражений потенціалом української молоді та пересвідчився в потребі подальшого сприяння розвитку лідерських навичок на основі досвіду в сфері міжнародної освіти. Акцентував він і на важливості комунікації та втіленні на практиці отриманого досвіду.

 Лекція охопила широкий спектр проблем: від визначення «успішної людини» та «лідера» до особливостей та перспектив лідерства в контексті майбутнього розвитку України й світу.

 У формі дискусії Мет’ю Квасіборські обговорив зі слухачами питання емоційного лідерства, визначив стилі емоційного лідерства, виокремив притаманні їм характеристики.

 Вельми цікаво пройшло обговорення навичок, компетенцій та особливостей світогляду (бачення себе в майбутньому) людини, котра прагне до лідерства й розвитку. Визначено разом із аудиторією, що основи емоційного лідерства – це:

 позбавлення від надлишкової емоційності,

 чесність із собою й колегами під час будь-якої комунікації,

 правильна й поміркована розстановка пріоритетів,

 довіра до колег та партнерів,

 емпатія,

 соціальна відповідальність,

 стресостійкість,

 навички самоактуалізації.

Мет’ю зауважив, що разом із відмовою від надлишкової емоційності лідер повинен вміти «вчуватися» в емоційний стан своїх колег (розвиток емпатії) і намагатися допомогти їм. На прикладах із повсякденного життя лектор продемонстрував прояви різних видів емоційного лідерства й обговорив зі слухачами ефективність кожного з них. Слухачів також ознайомили з освітніми перспективами у Львові, Празі та Києві.

 

Фото Андрія Єловікова, Прес-центр

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024