Новини

 

Міжнародна конференція на базі Центру українознавства

27.10.2016

27 жовтня 2016 року в КНУ відбулася Міжнародна наукова конференція «Консолідація українства в умовах внутрішніх трансформацій та зовнішніх загроз», організована на базі Центру українознавства філософського факультету.

 Особлива актуальність тематики конференції визначена тим, що в сучасних умовах різко зростає інтерес до процесів консолідації українства, що є одними з головних чинників збереження власної автентичності, самобутності та розвитку державності й громадянського суспільства.

 Розробка теоретико-методологічних засад, визначення сутності, форм та етапів консолідації українства є одним з пріоритетних завдань сучасного українознавства, набуваючи особливої актуальності в умовах російської військової агресії.

 В конференції взяли участь понад 70 учасників, у тому числі 4 закордонних - з Білорусі (м. Могильов),  Канади (м. Саскатун) і  Німеччини (м. Мюнхен).

 Крім представників наукових і навчальних установ м. Києва, в конференції взяли участь близько 30 науковців та освітян з інших міст України (Харків, Львів, Житомир, Ужгород, Полтава, Слов’янськ, Ірпінь, Тернопіль, Дніпро та ін.).

 Пленарне засідання відкрив проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк. З вітальним словом виступили академік НАН України, декан філософського факультету Анатолій Конверський та народний депутат Верховної ради України першого скликання, голова Українського православного братства Андрія Первозваного Олександр  Гудима.

В рамках пленарного та секційних засідань конференції було розглянуто проблеми, що стосувалися теоретико-методологічних проблем консолідації українства, постколоніального дискурсу в українознавчій науці, специфіки консолідації українства в контексті внутрішніх трансформацій та в умовах гібридної війни.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024