Новини

 

Україна Галини Морозової

27.10.2016

25 жовтня у Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича КНУ імені Тараса Шевченка відкрилась персональна виставка живопису Заслуженого діяча мистецтва України Галини Морозової «Свою Україну люблю».

Дитинство Галини пройшло у м. Прип’ять, де вона почала вчитися малювати. Переважно красиві квіти. Від бабусі, яка займалась писанкарством, перейняла ази того мистецтва. Після Чорнобильської трагедії талант майбутньої художниці плекала Канівська земля, завжди по-особливому приваблива і щедра до обдарованих Богом людей.

З роками мальовнича природа Шевченкового краю і чуйне до талановитої майстрині-самоуки оточення відгукнулись у її творчості безмежною любов’ю до рідного краю і людей, вірою і неймовірним оптимізмом, які легко читаються у кожному полотні майстрині. Чи то стигле яблуко, що злилося з диском місяця літньої ночі, чи то засніжена хатинка, закутана в білі мережива зимових верховіть, чи то  драбина біля стогу, по якій можна дістатися до зоряного неба, чи то пронизані сонячними променями алеї – зимові, осінні і літні пейзажі, біля яких можна стояти безкінечно довго,– усі її твори випромінюють тепло, любов і надію.

Своєрідним обрамленням картин і водночас лаконічним підкріпленням закодованої у фарбах авторської думки, енергетичного посилу, який художник прагне донести до свого глядача і співрозмовника, слугують і невимовно щирі поетичні рядки майстрині…

Полотна художниці з Канева підкорюють все нові міста України, минулого року перша виставка Галини Морозової відбулась в Іспанії. Сьогодні гостей талановитої майстрині приймає Наукова бібліотека ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Одна з її картин  – «Тарасова світлиця на Шевченковій горі в Каневі» – подарована  художницею під час відкриття виставки, займе почесне місце в експозиції Наукової бібліотеки.

Тож запрошуємо усіх небайдужих до сучасного українського живопису долучитися до самобутньої творчості канівської майстрині Галини Морозової. Виставка триватиме до 05.12.2016 року. Враження гарантовані!

Повідомлення підготовлене НДЧ КНУ імені Тараса Шевченка

Фото Андрія Єловікова, Прес-центр

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024