Новини

 

Викладачі факультету психології пройшли наукове стажування у Фінляндії

21.10.2016

У жовтні 2016 р. доценти факультету психології КНУ Олена Чуйко та Олег Соснюк взяли участь у роботі Школи в рамках International Staff Week on Virtual Education and Project-Based Learning, Міжнародного тижня навчання для університетських викладачів, присвяченого віртуальній освіті та проектно-орієнтованому навчанню, за програмою Erasmus+ Global.

International Staff Week on Virtual Education and Project-Based Learning проводився в університеті прикладних наук Новіа (Фінляндія, м. Вааса) / Novia University of AppliedSciences (Finland, Vaasa).

 Університет NOVIAUAS засновано у 2008 році В ньому працює понад 300 викладачів, навчається більше 4000 студентів (з них 350 – іноземні студенти). Офіційні мови викладання: шведська та англійська.

NOVIAUAS має 5 кампусів, що розташовані в 4 містах: Вааса Турку, Расеборг,  Якобстад

 Основна частина стажування відбулася  у кампусі, розташованому у м. Расеборг.

Учасників International Staff Week on Virtual Education and Project-Based Learning познайомили з умовами навчання та побуту студентів у кампусі Расеборг.

У рамках Школи відбулися лекції викладачів Novia University of Applied Sciences (Raseborg), присвячені історії закладу, реалізованим навчальним проектам, специфіці побудови навчального процесу, особливостям використання різних програм та методів віртуального навчання. Учасники взяли участь у інтерактивних та тренінгових заняттях разом із місцевими студентами та викладачами.

В рамках роботи International Staff Week on Virtual Education and Project-Based Learning, учасники презентували свої університети та робили змістовні доповіді про особливості віртуальної освіти та проектно-орієнтованого навчання.

Доцент кафедри соціальної психології Олег Соснюк презентував КНУ Тараса Шевченка. Він зробив 2 тематичні доповіді про використання анімаційних технологій та власний досвід застосування проектного навчання на факультеті психології.

В. о. завідувача кафедри соціальної реабілітації та соціальної педагогіки, доктор психологічних наук, доцент Олена Чуйко для учасників презентувала власну концепцію проектно-орієнтованого навчання, соціальні та волонтерські проекти студентів, що спеціалізуються на очолюваній нею кафедрі.

Олена Чуйко та Олег Соснюк  взяли участь у Education Market, де представили студентам різні факультети та інститути Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Цикл лекцій про дистанційне навчання та тренінгова сесія, під час якої студенти презентували власні проекти, відбулися й в кампусі університету NOVIAUAS, що розташований у м. Турку.  Тут  також було проведено ділову зустріч щодо перспектив співробітництва між викладачами та студентами наших університетів.

Цікавою була й культурна програма. У м. Расеборг учасники відвідали біоресурсний заповідник Fiskars та місцевий музей, здійснили екскурсію до столиці Фінляндії – м. Гельсінки.

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024