Новини

 

“Філософія та історія філософії. Пізнання. Свобода. Екзистенція”

25.09.2006
Міжнародна наукова конференція “Філософія та історія філософії. Пізнання. Свобода. Екзистенція” відбулась з нагоди 75-річчя Ігоря Валентиновича Бичка на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

(Ігор Валентинович Бичко - доктор філософських. наук, професор кафедри історії філософії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, один з визначних представників “Київської філософської школи”. Його творчість добре знана як в Україні, так і в багатьох зарубіжних країнах. Народився Ігор Валентинович 10 липня 1931 року в Харкові. Зростав у середовищі інтелігенції – батько український дитячий письменник Валентин Бичко. У 1949 р. закінчив школу, у 1954 р. – філософський факультет Київського державного університету. У 1962 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “На філософському роздоріжжі (Критичний аналіз філософії “критичного реалізму” і феноменології у США). З 1973р. – доктор філософських наук, тема докторської дисертації - “Пізнання і свобода”. В 1976 Ігорю Валентиновичу присвоєно вчена звання професор. Нині він входить до складу експертної ради з філософії ВАК України, до складу спеціалізованої вченої ради по захисту докторських (кандидатських) дисертацій у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Академік-секретар Української Академії політичних наук, член редколегії багатьох фахових наукових журналів та періодичних видань. Загальна кількість його наукових та навчально-методичних публікацій – близько 650. Головні напрями наукових досліджень: сучасна світова філософія, історія української філософії, проблеми свободи та пізнання).

Привітали ювіляра та виступили з доповідями чимало колег-науковців серед них директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України доктор філософ. наук, професор, академік НАН України Мирослав Попович, Президент Академії педагогічних наук України, доктор філософ. наук, професор, академік НАН України Василь Кремень, завідувач кафедри історії філософії Київського національного університету імені Тараса Шевченка доктор філософських наук, професор Володимир Ярошовець та інші.

Після пленарного засідання відбулась дискусія з теми “Пізнання. Свобода. Екзистенція”.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024