Новини

 

Відбулася нарада робочої групи Всеукраїнського студентського форуму

17.10.2016

У першій декаді жовтня 2016 року відбулася зустріч робочої групи щодо проведення Першого Всеукраїнського студентського форуму "Дискримінація в Україні: від усвідомлення до протидії".

Нараду провів проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех. У ній взяли участь представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Ради Європи.

Всеукраїнський студентський форум "Дискримінація в Україні: від усвідомлення до протидії" є спільною ініціативою Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Ради Європи в рамках спільного проекту ЄС/Рада Європи "Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні".

Мета Форуму - об'єднати студентську молодь, провідних українських та міжнародних експертів з питань дискримінації, громадських діячів та активістів для обміну знаннями, думками та досвідом щодо розуміння проблем  дискримінації; спонукати молодь до пошуку наукових та практичних шляхів вирішення проблем забезпечення рівності в українському суспільстві. Передбачається, що Форум слугуватиме майданчиком для різних інтерактивних заходів (панельні дискусії, мастер-класи, "publictalks", дебатні клуби, документальне кіно та інше).

До участі у Форумі запрошуються студенти різних спеціальностей 3-6 курсу навчання з усіх вищих навчальних закладів України.

Студенти, які хотіли б презентувати власне бачення проблеми, запропонувати нові ідеї і підходи до її вирішення, мають можливість взяти участь у Конкурсі есе. Автори найкращих есе презентуватимуть своє розуміння проблематики в процесі роботи панельних дискусій Форуму. Переможці Конкурсу есе візьмуть участь у Світовому форумі за демократію, що відбудеться 7-8 листопада 2016 року у м. Страсбург, Франція.

Деталі  за посиланням.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024