Новини

 

Урочистості до Дня Захисника України

13.10.2016

З нагоди Дня Захисника України, що відзначатиметься 14 жовтня, в Університеті відбулися урочисті заходи за участю ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій на території інших держав, миротворців, учасників АТО – співробітників і студентів університету, офіцерів і курсантів Військового інституту.

Радою ветеранів Університету спільно з Музеєм історії Університету було організовано поїздку історичними місцями Черкащини, під час якої відвідувачі ознайомились з гетьманською столицею Чигирином, резиденцією Богдана Хмельницького в Суботові, пам’ятками Холодного Яру і Мотронинським монастирем. Екскурсія супроводжувалось цікавими розповідями Олександра Надтоки – доцента історичного факультету, учасника АТО, який нещодавно повернувся зі Сходу України.

Про незламність козацького духу, тих, хто свято береже незалежність і спокій нашої держави, йшлося під час зустрічей курсантів і студентів університету з учасниками Антитерористичної операції, що також були організовані в інститутах та на факультетах.

Наукова бібліотека імені М.О. Максимовича підготувала тематичну виставку «Незгасаючий вогонь Безсмертя». У військовому інституті демонструвалась експозиція військово-історичного фотопроекту батальйону «Донбас». Усі бажаючі могли відвідати предметно-документальну виставку з зони АТО «На лінії вогню», яку організували наші студенти-волонтери прямо у військовому наметі на Михайлівській площі.

На урочистостях 12 жовтня у Мистецькому салоні Проректор з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеслав Шамрай висловив слова вдячності та вручив Грамоти за мужність і патріотизм викладачам і співробітникам університету, офіцерам і курсантам військового інституту, а також жінкам-волонтерам, які сьогодні активно допомагають армії. Чарівні мелодії українських народних пісень у виконанні капели бандуристів факультету народних інструментів КНУКіМ «Хай Свята Покрова Україну збереже» завершили це незабутнє Свято.

Матеріал надала Рада ветеранів війни і праці Університету

Автор Недзельська Вікторія Миколаївна

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024