Новини

 

Представники КНУ взяли участь у Міжнародній конференції SAP Academic Conference 2016

22.09.2016

Компанія SAP SE, один із світових лідерів в області систем управління підприємством, аналізу даних та хмарних обчислень, в особі глобальної академічної програми «Університетський Альянс SAP» щороку організовує платформу обміну інноваційними ідеями виробничого, інформаційного та академічного напрямів. Це унікальна можливість науковцям та представникам бізнесу спільно обговорити сучасні виклики та виробити спільне бачення вирішення важливих завдань. Цьогоріч (5 – 9 вересня) офіційним місцем проведення було обрано Університет Потсдама (Німеччина).

Київський національний університет імені Тараса Шевченка, що з 2009 року є учасником програми «Університетський Альянс SAP», взяв участь в основній програмі конференції та наступних тренінгах. Представляв університет на всіх заходах та подіях технічний координатор програми «Університетський Альянс SAP» в КНУ, канд. екон. наук, асистент кафедри економічної кібернетики Сергій Рибальченко. Координатор цієї програми, д-р екон. наук, доцент кафедри економічної кібернетики Галина Чорноус долучилась до конференції за допомогою засобів віддаленого доступу.

Загалом на цьому заході Україну було представлено 3 університетами. Київський національний університет імені Тараса Шевченка, як перший в Україні Регіональний академічний сертифікаційний центр SAP, виконував функції комунікаційного хабу та створив підплатформи обміну досвідом і компетенціями між представниками України, Польщі, Росії і Німеччини.

За результатами проведених тренінгів і семінарів Г. Чорноус та С. Рибальченко отримали міжнародні сертифікати підвищення кваліфікації. Також розпочато роботу над «Програмою розвитку Університетського альянсу SAP в Україні» на базі КНУ. Навчальні програми дисциплін інформаційного блоку збагатяться теоретичними напрацюваннями та сучасними практичними застосунками доступу та аналізу потокових даних значних розмірів (Big Data).

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024