Новини

 

Наші географи взяли участь у Всесвітній конференції винного туризму

13.09.2016

Представник КНУ імені Тараса Шевченка доцент кафедри географії України географічного факультету Олена Мотузенко та випускниця кафедри географії України, виконавчий секретар Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму в Україні Дарина Петліна взяли участь у Першій Всесвітній конференції винного туризму. Вона була проведена Всесвітньою Туристичною Організацією (UNWTO) та Національною Туристичною Адміністрацією  Грузії  в місті Тбілісі  7-9 вересня 2016 року.

На  конференцію приїхали понад  250 учасників із 50 країн світу: керівники національних туристичних адміністрацій, представники профільних міністерств країн-учасниць, менеджери  туристичних дестинацій, професіонали у сфері виноробства та представники провідних університетів світу, що розпочали підготовку спеціалістів у сфері гастрономічного туризму.

На конференції  провідні експерти презентували сучасні дослідження та тренди винно-гастрономічного туризму, висвітлюючи  новітні розробки і успішні ініціативи, що були сфокусовані на  основних чотирьох напрямках. Кожен з них  обговорювався на окремій сесії: проблеми розвитку  винного туризму;  найкращі практики розвитку винного туризму; професійні тренінги та інноваційний розвиток продукту.

Головною метою конференції було підвищення професійного розвитку сектора для всіх винно-туристичних напрямків та забезпечення вільного обміну досвідом й ідентифікації найкращих світових практик.

Участь у  конференції  представників КНУ імені Тараса Шевченка   сприяла встановленню  дружніх професійних зв’язків зі світовими експертами в сфері винного туризму, а також з представниками провідних університетів різних країн світу з перспективою  спільної наукової  діяльності та відкриття спільних магістерських та PhD  програм за напрямком «Туризм» .

Фактичний матеріал з розвитку винного туризму та зміст Грузинської декларації з цього напрямку будуть включені у змістовну частину програми навчального курсу «Еногастрономічний туризм» для магістрів кафедри географії України  географічного факультету КНУ.

Прес-центр               

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024