Новини

 

Можливості академічних обмінів від DAAD

12.09.2016

Презентації Німецької служби академічних обмінів DAAD для студентів та викладачів Університету було проведено 7 – 8 вересня.

На заході виступили: пані доктор Гізела Ціммерманн, директор Інформаційного центру DAAD в м. Києві, пан Данні Клаппер, лектор DAAD в КНУ імені Тараса Шевченка, пані Оксана Швайка, координатор проектів DAAD в м. Києві.

Спікери розповіли, хто може стати учасником програм академічних обмінів, які дипломи, сертифікати (у тому числі й мовні) потрібні для участі, обговорили умови фінансування та особливості проживання у різних містах Німеччини. Пані Гізела зазначила, що студент обов’язково має визначитися з вишами, до яких він хоче вступати, і обрати три таких. Це збільшить шанси на здобуття стипендії в одному з них. Науковці і викладачі мають сконтактуватися із німецькими професорами, які куруватимуть їхні наукові дослідження. Вагомими для здобуття стипендії є мотиваційні, рекомендаційні листи та проекти наукових досліджень.

Також є можливість участі у літніх школах та проведення групових поїздок містами Німеччини з освітньою метою за попередньо розробленою керівником програмою. Програма подається на розгляд до офісу DAAD.

Відзначимо, що програми є англомовні та німецькомовні, а це дає більше можливостей для вибору. Учасниками програм академічних обмінів DAAD в Університеті найчастіше є науковці та здобувачі наукового ступеня PhD, рідше – магістранти.

Більше інформації про стипендії можна знайти за посиланням.

Консультації студентам, викладачам та науковцям Університету щодо програм надає лектор DAAD в КНУ імені Тараса Шевченка пан Данні Клапер (бул. Шевченка 14, к. 104, тел.: +38044 239 33 81, +38 096 74 555 2, е-mail: daad.uni.luzkОписание: atposteo.de).

Презентації було проведено Відділом академічної мобільності Університету за підтримки Наукової бібліотеки ім. М. О. Максимовича.

Відділ академічної мобільності КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024