Новини

 

Ціна питання – майбутнє науки біології

29.08.2016

19 серпня 2016 року ННЦ «Інститут біології» разом з Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка провели для вчителів біології загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва презентацію  під назвою «Організація науково-дослідної роботи учнів спільно з вищими навчальними закладами».

На зустрічі було обговорено широке коло питань пов’язаних з активізацієюпрофорієнтаційної роботи,мотивації школярів до науково-пізнавальної діяльності та залученню до науково-практичної роботи.

Заступник директора ННЦ «Інститут біології», голова журі ІV етапу Всеукраїнської олімпіади школярів з біології Наталія Скрипникподілилася досвідом, що його за багато років накопичив колектив Інституту.

Це і проведення традиційних Днів відкритих дверей, волонтерських акцій«Біологія – наука майбутнього», і проведення Всеукраїнської біологічної школи для обдарованих учнів «Від теорії до практики один крок», а також залучення талановитих юних біологів до участі у Міжнародній  науковій конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна».

 Вона також розповіла про ініціативу ННЦ «Інститут біології»,підтриману Міністерства освіти і науки України, про проведення в рамках цієї конференції Всеукраїнського біологічного турніру для школярів.

 Викладачами Інституту, які вже мають великий досвід у роботі з обдарованою молоддю, в рамках проведення Всеукраїнських біологічних олімпіад і турнірів, було прочитано лекції з методології наукової роботи школярів (доц., к.б.н. Володимир Горобчишин) та генетики (доц., к.б.н. Катерина Афанасьєва), а також проведено три науково-практичні майстер-класи: із зоології (доц., к.б.н. Володимир Горобчишин), мікробіології (ас., к.б.н. Юлія Юмина) та ботаніки (ас., к.б.н. Олеся Безсмертна).

 Зрозуміло, що такі зустрічі всіх завдань не вирішують, проте правильно і вчасно поставлене запитання та його обговорення в колі зацікавлених та небайдужих співрозмовників  –  помітний крок до успіху.У важливості такої роботи сумніву немає, адже ціна питання – майбутнє нашої Біології!

 

Заступник директора ННЦ «Інститут біології» Наталія Скрипник

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024