Новини

 

Відбудеться виставка графіки Івана Піркова „Класична кольорова гравюра. Кьяроскуро”

05.09.2006


Шановні друзі!

З 6 вересня – 5 жовтня 2006 року в галереї “Університет” головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходитиме виставка графіки Івана Піркова „Класична кольорова гравюра. Кьяроскуро”.
Кьяроскуро – розподіл світла й тіні у живописі. Цей термін виник в Італії у XVI столітті як назва одного із видів гравюри на дереві, який у відбитку нагадує малюнок пензлем, виконаний у колористичній гамі з близьких кольорових відтінків. Кьяроскуро як особливу манеру світлотіньового моделювання використовували у своїх роботах Леонардо да Вінчі, Корреджо та венеціанські майстри. Голландські живописці, особливо Рембрандт, використовували кьяроскуро для передачі атмосферних ефектів, створення ілюзії простору і тривимірного об’єму.
Узявши за основу принципи (в тому числі технічні) характерні для епохи Відродження, разом із досягненнями наступних епох у різних галузях науки, художнику вдалося створити художньо грамотні й емоціїні рототи.
Саме використання теоретичного матеріалу з архітектури, скульптури, живопису, графіки, психології, філософії сприяло народженню робіт, представлених на цій виставці.

Вернісаж відбудеться 6 вересня 2006 року о 18:00 за адресою: вул. Володимирська, 60, червоний корпус університету, 3-й поверх (біля актової зали).

Запрошуємо всіх бажаючих!



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024