Новини

 

Збори Світового Конгресу Українців

26.08.2016

У КНУ 25 серпня розпочалися Річні загальні збори Світового Конгресу Українців. На відкритті були присутні Голова Верховної Ради Андрій Парубій, Міністр культури Євген Нищук,  ректор Університету Леонід Губерський, Виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, представники українських діаспор та інші високопосадовці.

Ректор Університету Леонід Губерський подякував усім учасникам за можливість взяти участь у зібранні і заявив: дуже символічно, що Річні збори СКУ співпали з 25-ю річницею Незалежності нашої держави.

Голова парламенту Андрій Парубій привітав усіх присутніх із 25-ю річницею Незалежності України, дякуючи українським діаспорянам за допомогу та підтримку, яку українці за кордоном надавали під час Майдану і продовжують надавати у нелегкому сьогоденні. Під час свого виступу спікер українського Парламенту також заявив, що для України зараз вкрай важливо, щоб санкції проти Росії були продовжені, а основним орієнтиром у міжнародній політиці повинен стати вступ нашої держави в НАТО і ЄС.

Під час зборів учасники вшанували Небесну Сотню. Святійший Патріарх Філарет, Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату, та Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, прочитали молитву. Народна хорова капела «Дніпро» КНУ імені Тараса Шевченка проникливо виконала духовний гімн України «Боже великий, єдиний» та «Плине кача».

Леонід Губерський висловив своє захоплення двадцятьма мільйонами українців за кордоном, які не цураються допомагати країні своїх предків. «Нашому Університету надана честь вже вдруге приймати таких високодостойних представників українських громад. Ми завжди готові вас радісно зустрічати в Шевченковому університеті, де шанують ім’я Тараса, який також боровся за свободу і незалежність України» – відзначив ректор.

 Річні загальні збори Світового Конгресу Українців триватимуть до 27 серпня і стануть платформою для обговорення важливих питань координації гуманітарних ініціатив та підтримки СКУ в допомозі Україні, просування позитивного іміджу нашої держави та сприяння її економічному розвитку.

Ольга Семиляк,
фото  Андрій Єловіков

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024