Новини

 

Про підсумки вступної кампанії-2016

15.08.2016

Засідання Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося 12 серпня. Під час засідання обговорювалися підсумки вступної кампанії 2016 року, яка, за словами ректора Університету Леоніда Губерського, загалом пройшла успішно.

 Як зазначив відповідальний секретар комісії Андрій Креневич, цьогоріч в Шевченковий університет було подано найбільшу кількість заяв в Україні62 490.

Якщо в минулому році за державним замовленням на навчання за ОС магістра було 1776 заяв, то цього року зараховано 2224 магістрів. Зросла і кількість вступників на навчання за ОС бакалавра. Минулого року було 2517 абітурієнтів, цьогоріч – 2531. Також цього року на бюджет вступило за ОКР молодшого спеціаліста 190 осіб. 

У 2016 році майже вдвічі збільшилася кількість вступників з інших навчальних закладів. Якщо у 2015 було зараховано на бюджетну форму навчання 126 абітурієнтів за ОС магістра, то цього року – 243 вступники. Ситуація з контрактниками інша. Якщо минулого року було 272 абітурієнти з інших навчальних закладів, то цьогоріч тільки 163. По перехресному вступі також зменшилася кількість таких вступників. Якщо минулого року на бюджет було зараховано 121, то цьогоріч тільки 88 абітурієнтів.

У 2016 році збільшився відсоток тих, хто закінчив Український фізико-математичний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. Минулого року із 90 випускників фізико-математичного ліцею вступило в Університет 63. Цього ж року з 98 вступників – 94.

Збільшилася і кількість абітурієнтів, які вступали за результатами співбесіди. В минулому році не було жодного такого абітурієнта. Цьогоріч – сім вступників. Як пояснив Андрій Креневич, це пов’язано з тим, що розширився перелік категорій абітурієнтів, які мають вступати за результатами співбесіди.

Зменшилася кількість вступників, які є членами українських команд на міжнародних олімпіадах. Якщо минулого року було 19 абітурієнтів, то цього року – 11. Проте кількість призерів четвертого етапу всеукраїнських олімпіад залишилася такою ж – 90 вступників. Крім того, цього року студентами КНУ стали 54 переможці третього етапу конкурсів учнівських олімпіад МАН.

Ольга Семиляк,

                                                                                                                                                                                                                                                    Центр Комунікації   

    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024