Новини

 

Перший Всеукраїнський студентський форум «Дискримінація в Україні: від усвідомлення до протидії»

27.07.2016

Дата проведення: 4-5 листопада 2016 року.

Місце проведення: Київський національний університет імені Тараса Шевченка за адресою: вул. Володимирська, 60, м. Київ, Україна.

Організатори: Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Офіс Ради Європи в Україні та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Форум є дводенним інтерактивним заходом для студентів різних спеціальностей 3-6 курсу навчання, який слугуватиме майданчиком для обміну знаннями, думками та досвідом між студентами та провідними міжнародними і національними експертами, публічними і громадськими діячами з питань антидискримінації. Формат Форуму передбачатиме проведення мастер-класів, “public talks”, дебатних клубів, форум-театру, документального кіно за тематикою та інших ініціатив.

Робота Форуму фокусуватиметься на наступних тематичних блоках:

  • Дискримінація, законні обмеження та преференції за ознакою: кольору шкіри, етнічного походження, національності.
  • Дискримінація за ознакою: місця проживання, громадянства.
  • Дискримінація за ознакою: віку, статі, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності.
  • Дискримінація за ознакою: релігійних переконань.
  • Дискримінація за ознакою: стану здоров’я (в тому числі ВІЛ-статусу) , інвалідності.

Конкурс есе для тих, хто бажає презентувати своє бачення проблематики та запропонувати нові ідеї і підходи до досягнення рівності у сучасному суспільстві.

Правила проведення Конкурсу есе: студенти, які бажають взяти участь у конкурсі, мають підготувати есе на одну із тем або декількох тем, визначених тематичними блоками Форуму, та надіслати есе (обсягом до 3 сторінок друкованого тексту, шрифт Times New Roman 12, інтервал 1,5, поля: праве – 1 см, ліве – 3 см, зверху та знизу – 2 см, українською мовою) до 30 вересня 2016 року на електронну адресу: discriminationua@gmail.com.

Всі, подані до вказаного строку, есе будуть оцінюватися організаційним комітетом Форуму, який складатиметься із фахівців з питань недискримінації. Організаційний комітет залишає за собою право відхиляти есе без пояснення причин.

Автори найкращих есе отримають можливість презентувати свої ідеї на відповідній дискусійній панелі Форуму. Переможці Конкурсу есе візьмуть участь у Світовому форумі за демократію, що відбуватиметься 7-8 листопада 2016 року у м. Страсбург, Франція із забезпеченням покриття всіх витрат Радою Європи.

Реєстрація на Форум: для участі в Форумі потрібно заповнити анкету он-лайн. Реєстрація на Форум є обов’язковою. Кінцевий термін реєстрації – 30 вересня 2016 року.

Через обмежену кількість місць та з метою забезпечення збалансованої участі студентів з усіх регіонів України Організаційний комітет залишає за собою право обмежити кількість місць для участі студентів із одного регіону.

Витрати: участь у Форумі є безкоштовною. Всім учасникам із інших міст забезпечується проживання та харчування, компенсуються витрати на проїзд до та з місця проведення Форуму у межах вартості тарифу “купе” або другого класу потягів Інтерсіті. 

У разі виникнення додаткових запитань, надсилайте їх на пошту Форуму з поміткою «Запитання»: discriminationua@gmail.com.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024