Новини

 

Делегація КНУ відвідала Технологічний університет м. Лодзь

22.06.2016
16 червня 2016 року на запрошення керівництва Технологічного університету м. Лодзь делегація КНУ імені Тараса Шевченка у складі проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) проф. Беха П.О., в.о. директора ІВТ проф. Ільченка В.В. та координатора проекту від нашого університету, зав. кафедри ІВТ проф. Скришевського В.А. відвідала Польщу. Делегація київського університету зустрілась зі щойно обраним ректором університету м. Лодзь проф. Slawomir Wiak і тепло привітала його з обранням на цю високу посаду. Проф. Slawomir Wiak підкреслив, що Технологічний університет м.Лодзь буде намагатися поглибити взаємовигідну співпрацю з Київським університетом, зокрема в області обміну між викладачами, науковцями та студентами. Конкретні шляхи реалізації співпраці обговорювались із деканом факультету електрики, електроніки, комп’ютерної та вимірювальної інженерії проф. Slawomir Hausman.

На зустрічі з проф. Zbigniew Lisik, який є координатором проекту ТЕМПУС 530785-TEMPUS-1-2012-PL-TEMPUS-JPCR "Curricula Development for New Specialization: Master of Engineering in Microsystems Design”, обговорювалися питання реалізації проекту ТЕМПУС та обміну досвідом з організації досліджень, підготовки навчальних матеріалів і лабораторій в області мікроелектромеханічних систем.

>З доповіддю про наукові дослідження, що проводилися в КНУ імені Тараса Шевченка в галузі використання напівпровідникових наноматеріалів для біоелектроніки, діагностики та біо-розпізнавання, виступив проф. В.Скришевський.

В результаті доволі жвавої та тривалої дискусії були відібрані найбільш цікаві ідеї, що можуть лягти в основу подачі нового спільного проекту вже найближчим часом.
Учасники проекту разом також оглянули сучасні технологічні та дослідницькі лабораторії й навчальні практикуми з оптоелектроніки, мікроелектромеханічних систем та сонячної енергетики Технологічного університету м. Лодзь. Було із задоволенням відзначено, що в рамках спільного проекту ТЕМПУС 4 студенти з ІВТ щорічно проходять стажування в цих лабораторіях.





Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024