Новини

 

Практичні поради майбутнім офіцерам

15.06.2016
Вимоги Міністра оборони України генерала армії Степана Полторака щодо змін системи навчального процесу активно впроваджуються у ВІКНУ під час роботи з курсантами, студентами та слухачами курсів військової підготовки військовослужбовців рядового та сержантського складу. Основна увага приділяється практичній складовій та впровадженню досвіду АТО.



За ініціативи ветеранів-учасників бойових дій на території інших держав та викладачів кафедри військової педагогіки та психології під час занять щодо вивчення проблем морально-психологічного забезпечення бойових дій слухачам курсів було організовано зустріч із старшим лейтенантом Тетяною Овсепян. Під час бойових дій в АТО Тетяна виконувала обов'язки офіцера-психолога. У своєму виступі вона звернула увагу на проблеми виховання особового складу та психологічне забезпечення учасників бойових дій.

Любов до Батьківщини, патріотизм, відданість Українському народові, військова честь, військове товариство, бойове братерство, взаємодопомога це — ті якості, які треба виховувати у військовослужбовців, — підкреслила офіцер. — Психолог повинен перебувати у безпосередній близькості до військовослужбовців, допомагати у подоланні психотравмуючих факторів бойової обстановки, зберігати їхнє психічне здоров'я. Усебічно пізнати людину з усіма її особливостями, отримати повне уявлення про характер, темперамент та інші якості можна тільки на ґрунті постійного особистого спілкування, спостереження за службою та поведінкою військовослужбовця. Важливо встановити контакт з військовослужбовцями, створити обстановку довіри, допомогти воїну зробити правильну оцінку своїх вчинків, сформувати позитивну перспективу подальшої служби, виробити в характері позитивні якості, переконати воїна, що командир і товариші бажають йому допомогти, — дала практичні поради учасник бойових дій.

Виступ старшого лейтенанта Т. Овсепян викликав жваве обговорення. Саме завдяки таким зустрічам і відбувається впровадження практичної складової та досвіду АТО.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024