Новини

 

Звіт хорової капели «Дніпро» пройшов з аншлагом

10.06.2016
9 червня у Мистецькому салоні університету відбувся звітний концерт народної хорової капели «Дніпро» Молодіжного центру культурно-естетичного виховання КНУ імені Тараса Шевченка.

Народна хорова капела «Дніпро» була заснована у 1843 році і є найдавнішим творчим колективом університету. У різні роки свого існування хор, що з моменту створення швидко набув популярності, очолювали такі відомі особистості як Микола Лисенко, Олександр Кошиць, Михайло Хардаєв, Іван Павленко.

Він з успіхом демонстрував своє мистецтво у різних країнах світу. Визнаний на представницьких мистецьких фестивалях, нагороджений найпрестижнішими творчими відзнаками.

Сьогодні у складі народної хорової капел «Дніпро» близько 70- ти талановитих співаків. Вона є духовним осередком університету, де обдаровані студенти набувають майстерності академічного хорового співу на прикладах кращих зразків світової хорової класики.

У програмі звітного концерту прозвучали обробки народних українських пісень, твори світової духовної музики та сучасних композиторів Володимира Івасюка, Павла Чеснокова, Ігоря Тилика та ін.

Звітний концерт відвідали численні шанувальники творчості цього уславленого колективу.

Тепло привітав хористів ректор університету Леонід Губерський. «Ваша творчість, ваше виконання і складної хорової класики, і популярних народних творів приносить справжню насолоду слухачам, залучаючи все більше і більше людей у коло ваших шанувальників. А університет пишається вами», - сказав ректор.

Присутні гості, глядачі, студенти теж щиро вітали учасників концерту аплодисментами, квітами, дякуючи їм за творчу майстерність та натхнення.



















Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024