Новини

 

Ректор КНУ прийняв ректора Університету Киркларелі (Туреччина)

25.05.2016
25 травня 2015 року відбулася зустріч ректора КНУ академіка Леоніда Губерського з ректором Університету Киркларелі (Туреччина) професором Мустафою Айкачем.

«Я вперше у вашому університеті. Вражений його красою та високим рівнем професіоналізму викладачів, з якими вже встиг поспілкуватися в Інституті міжнародних відносин», – сказав Мустафа Айкач, вітаючись з ректором КНУ.




Леонід Губерський розповів турецькому колезі про міжнародну діяльність університету та про досвід співпраці з ВНЗ Туреччини, поділився досвідом участі КНУ в світових рейтингах.

«Високі показники у світових рейтингах залежать не лише від матеріально-технічної бази університету або оцінки роботодавцями рівня освіти випускників, а значною мірою від того, наскільки результативною є міжнародна співпраця. Це індекс цитувань та академічна мобільність ВНЗ», – зауважив ректор КНУ.



Під час зустрічі ректори двох університетів домовилися запровадити систему подвійного дипломування, започаткувати проведення спільних круглих столів, конференцій, симпозіумів. Першу спільну конференцію заплановано провести в Інституті міжнародних відносин КНУ, другу – в Університеті Киркларелі.

Мустафа Айкач поділився планами щодо відкриття в його університеті кафедри україністики й висловив сподівання на підтримку у цій справі фахівців КНУ імені Тараса Шевченка.

«В Інституті філології КНУ високопрофесійні викладачі, ми маємо хороші результати такої співпраці. Тож надамо вам будь-яку потрібну допомогу», – запевнив Леонід Губерський.

Під час зустрічі виявилося, що обидва університети приділяють велику увагу фізичному вихованню студентів. Ректори переконані, що в здоровому тілі – здоровий дух, а турніри і матчі – не тільки створюють атмосферу спортивних змагань, а й є майданчиками для налагодження дружніх стосунків. Леонід Губерський і Мустафа Айкач домовилися про проведення у жовтні 2016 р. на базі КНУ імені Тараса Шевченка міжнародного футбольного турніру.




Тетяна Воротняк

Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024