Новини

 

Голова Ради з питань вищої освіти Йекта Сарач (Туреччина) відвідав КНУ

24.05.2016
23 травня в КНУ відбулася зустріч ректора університету академіка Леоніда Губерського з Головою Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки Йектою Сарачем.
Турецький високопосадовець прибув до університету після зустрічі з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Турецька Республіка зацікавлена у налагодженні прямих контактів і співпраці з провідними університетами нашої країни. Йекта Сарач, як він сказав, приїхав особисто знайомитися. КНУ імені Тараса Шевченка він позиціонує як найрейтинговіший ВНЗ країни. Туреччину цікавить підготовка фахівців авіаційної галузі, космічні технології, ядерна фізика. А ще запровадження системи подвійного дипломування. Для цього треба інтенсифікувати обмін студентами, аспірантами, викладачами і науковцями.
Ректор КНУ Леонід Губерський наголосив, що університет співпрацює з вісьмома турецькими університетами на підставі підписаних свого часу угод. В Інституті філології активно діє кафедра тюркології і Турецький центр інформації та досліджень. Співпрацею задоволені, але її треба розширювати і надати нового імпульсу.

Університет вже має успішний досвід із втілення програм подвійного дипломування з Францією, Італією, Литвою, Польщею. Із задоволенням буде налагоджувати цю роботу спільно з Туреччиною.

«Ми готові направляти більше студентів і викладачів до турецьких ВНЗ, так само як і приймати у себе. Про підготовку в КНУ спеціалістів з ядерної фізики йшла мова під час зустрічі з Послом Туреччини в Україні і ми готові до вирішення цього питання», - сказав ректор.

Йекта Сарач повідомив, що наразі готується Угода між МОН України та Радою з питань вищої освіти Туреччини, і після її підписання можна буде перейти до конкретики у напрямках співпраці.

На зустрічі були присутні члени турецької делегації, а також проректори КНУ Петро Бех, Віктор Мартинюк, Володимир Бугров, декани і заступники деканів кількох факультетів.














Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024