Новини

 

Міністр юстиції Павло Петренко зустрівся з студентами КНУ

20.05.2016
Міністерство юстиції запрошує молодих юристів взяти участь у конкурсі на 1500 вакантних місць співробітників бюро правової допомоги по всій Україні. Це шанс отримати першу роботу та величезний досвід, що стане основою для подальшої кар’єри. Про це 19 травня в ході зустрічі зі студентми-юристами Національного університету імені Тараса Шевченка повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Міністерство юстиції продовжує реформу системи надання безоплатної правової допомоги населенню та збільшує кількість центрів. На місці старих районних управлінь юстиції буде створено понад 400 бюро правової допомоги. Ми хочемо набрати туди людей, які б надавали правову допомогу і консультації нашим громадянам, які не мають фінансової можливості оплатити послуги приватних адвокатів», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, по всій країні відкрито близько 1500 вакансій, на які вже оголошено відкриті конкурси. Для випускників ВНЗ – це реальна можливість отримати першу роботу і практичний досвід, що буде корисним у подальшій кар’єрі.

«Ми не піднімали високо планку вимог до претендентів. Для того, щоб подати документи і стати співробітником або керівником одного з бюро достатньо мати рівень бакалавра. Для цього до кінця травня треба подати електронну заявку на сайті http://legalaid-jobs.in.ua/, пройти дистанційне навчання, співбесіду і тест. Найкращі й найбільш вмотивовані отримають можливість працювати в одному з регіонів на власний вибір», - поінформував присутніх міністр юстиції.

На його переконання бюро є чудовою можливістю отримати першу роботу і майданчик, що стане міцним фундаментом для побудови кар’єри.

«Тієї кількості і різноплановості справ, з якими звертаються громадяни до центрів правової допомоги ви не побачите ні в приватному секторі, ні, тим більше, на державній службі. Ми розраховуємо, що до нас прийдуть не просто професійні люди, а ще й дуже вмотивовані і патріотичні. Ми не збираємося влаштовувати на роботу колишніх міліціонерів і прокурорів. Кадри, які пройшли через прокурорську або міліцейську системи, не перебудуються і не почнуть надавати якісні консультації українцям. Нам потрібні нові люди, які сформують нове обличчя держави», - заявив Павло Петренко.

За словами заступника директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослава Лаврінка відбір розрахований більше на зацікавлених людей.

«Перший етап, на якому ми приймаємо заяви усіх, хто бажає стати частиною системи безоплатної правової допомоги, триватиме до кінця травня. Вимоги дають можливість взяти участь усім, хто має диплом бакалавра, володіє українською мовою, може комунікувати з громадянами і має бажання допомагати людям. Другий етап, що розпочнеться 8 червня – це дистанційний курс навчання. Він створений для того, щоб ввести претендентів у курс справ у системі безоплатної правової допомоги. І щоб молоді юристи почали ефективну роботу з першого дня запуску бюро правової допомоги, розуміючи цілі і завдання даного проекту», - зазначив він.

Третім етапом будуть співбесіди і тест на рівень знаннь, рівень мотивації та моральні цінності претендентів.

























За інформацією Міністерства юстиції України

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024