Новини

 

День правничої кар’єри у КНУ імені Тараса Шевченка

16.05.2016
День правничої кар'єри, організований Юридичною клінікою «Pro bono», що функціонує в університеті з 1997 року, відбувся 12 травня в Актовій залі Головного навчального корпусу КНУ.

Цьогорічними учасниками стали: адвокатське об’єднання «Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери», юридичне бюро Олени Бабич, юридичні компанії «Jurimex» та «FCLEX», а також юридичні фірми «Авеллум», «Sayenko Kharenko», «AEQUO», «Redcliffe Partners», «EVERLEGAL» та «ILF».

Як зауважила аспірантка кафедри правосуддя юридичного факультету, заступник координатора юридичної клініки «Pro Bono» Олена Шурин, під час заходу студенти мали прекрасну можливість знайти актуальні пропозиції стажування та працевлаштування, а представники юридичних та адвокатських компаній – перспективних і талановитих молодих фахівців.

Для будь-якої юридичної фірми люди – це найцінніший актив. Чим кращі працівники у фірмі, тим більше конкурентних переваг на ринку юриспруденції вона має. Тому роботодавці завжди в активному пошуку наполегливих молодих правників, які чітко розуміють, чого хочуть. Перевагою, зрозуміло, є знання англійської мови на рівні Advanced, а також досвід стажування або навчання за кордоном. Таких фахівців потребує і директор із розвитку юридичної фірми «Redcliffe Partners» Ірина Химчак, яка під час знайомства зі студентами запропонувала їм помріяти, продовживши фразу «Іn 5 years I dream to be…». Відповіді були найрізноманітніші, і, як видно зі світлин, у молоді КНУ гарне почуття гумору:



У рамках заходу пройшли практичні тренінги, де представники компаній ділилися досвідом, розповідаючи студентам про особливості роботи як у державному секторі економіки, так і у приватних юридичних компаніях. Інший блок тренінгу був присвячений тому, якими якостями повинен володіти юрист, аби його взяли на роботу. І в третьому блоці студентам розповідали, як правильно складати резюме і як поводити себе на співбесіді.

На думку учасниці заходу, HR-директора юридичної фірми «ILF» (Харків) Катерини Заславської, ринок юриспруденції колосально змінився. Нині правник не лише розв'язує юридичні завдання, працює з документами, але й, у першу чергу, є порадником, який стратегічно дивиться на бізнес клієнта. Тому необхідно, щоб молоді фахівці виходили за межі суто юридичних знань і розвивалися в інших галузях.

Студентка І курсу магістратури юридичного факультету КНУ Олеся Машталер, яка вже вдруге відвідала захід, теж вважає, що сучасний юрист повинен знати все і спробувати себе в різних сферах. Але найголовніше, на думку дівчини, «треба гостро обожнювати свою роботу».

Ольга Семиляк,
Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024