Новини

 

Військове капеланство в Україні

12.05.2016
11-12 травня на базі КНУ імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Військове капеланство в Україні: підсумки першого етапу інституалізації (2014-2016 рр.)”

Її організатори Всеукраїнське міжконфесійне релігійне християнсько-військове братство, кафедра релігієзнавства філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка, Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України

Під час конференції представники релігійних організацій, державних органів влади, силових структур України, науковці, аспіранти, докторанти, експерти у сфері державно-конфесійних відносин обговорили підсумки першого етапу (2014-2016 рр.) впровадження служби військового духовенства (капеланської служби) й дали оцінку набутого в Україні досвід.

Були також розглянуті перспективи створення служби капеланського служіння у Національній поліції та започаткування штатного капеланства у військових медичних закладах.

Вітаючи учасників конференції ректор КНУ Леонід Губерський наголосив, що для університету велика честь брати участь та бути співорганізатором такої конференції.
«Ми, як і ви, докладаємо всіх зусиль, щоб зміцнити обороноздатність нашої країни. В університеті активно проводяться акції по збору коштів на лікування поранених бійців, наші волонтери закуповували одяг, взуття для воїнів, студенти неодноразово здавали кров. Чимало студентів та співробітників університету воюють в зоні АТО», - сказав ректор.

Крім того Леонід Губерський запевнив, що Шевченків університет готовий надати свою допомогу у підготовці кадрів капеланів. «Усі університетські можливості – до ваших послуг. Адже ваша служба надзвичайно потрібна та актуальна сьогодні», - наголосив він.
Про важливість духовних цінностей говорила й Ольга Богомолець, зазначивши, що без духовності сила може перетворитися в насильство, захист державних кордонів – в мародерство і контрабанду. Без духовності неможливо збудувати сильну країну. Її слова були зустрінуті оплесками.



















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024