Новини

 

“Правові проблеми захисту нотаріальної діяльності: ідеологеми та константи”

18.05.2006
Круглий стіл на цю тему відбувся 17 травня 2006 року на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У ньому взяло участь близько 40 учасників. Серед них викладачі юридичного факультету Київського університету, Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, Київського університету туризму, економіки і права, приватні нотаріуси та юристи.

Відкрив круглий стіл декан юридичного факультету Київського університету, професор, доктор юридичних наук Володимир Іванович Андрейцєв. Він привітав присутніх та підкреслив, що нотаріат вкрай необхідний для захисту прав людини, але нажаль нотаріальна діяльність в Україні не достатньо розроблена, і головною метою цього заходу є формування засад нотаріального права, які допоможуть вивести цю правову галузь на рівень європейських стандартів. Також Володимир Іванович зазначив, що Київський університет готує спеціалістів з нотаріального права, кількість яких щороку зростає.

Після декана з вітальним словом виступив завідуючий кафедрою нотаріату та державного будівництва юридичного факультету Київського університету туризму, економіки і права, кандидат юридичних наук, Володимир Миколайович Черниш, за його словами це перший в історії України круглий стіл, який зібрав таку велику кількість фахівців з нотаріального права.

До круглого столу також була приурочена виставка раритетних нотаріальних речей, серед яких нотаріальні книги та документи 19 століття, окуляри і печатка нотаріуса та багато інших предметів пов’язаних з нотаріальною діяльністю.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024