Новини

 

Свято вокалу в Мистецькому салоні

28.04.2016
На початку березня під час зустрічі в КНУ з цьогорічними Шевченківськими лауреатами ректор університету Леонід Васильович Губерський, познайомившись з народною артисткою України Анжеліною Швачкою, яка отримала найвищу мистецьку премію України за виконання провідних партій в оперних виставах і популяризацію української музичної спадщини, запросив її виступити Мистецькому салоні університету.

Артистка з вдячністю прийняла запрошення. Попри надзвичайно щільний графік гастролей, поїздок і виступів видатна співачка знайшла час і виконала свою обіцянку - 27 квітня дала концерт в Мистецькому салоні університету.

Проте концерт не був сольним, Анжеліна Швачка привела з собою в університет студентів Національної музичної академії імені П. І. Чайковського – вихованців свого консерваторського класу. Концерт вийшов справді вражаючим. Ольга Ковальова, Валерія Мудра, Анна Нетович-Дорога, Станіслав Зубар, Олена Цоклан довели, що вони достойні учні свого видатного педагога, а ще те , що таланти в Україні не переводяться. Вокальна класика у їхньому виконанні зачарувала присутніх.

Сама ж Анжеліна Швачка була неперевершеною. Її виконання сягало вершин досконалості. А ще виявила неабаякі артистичні дані. Перевтілившись у Періколу з однойменної оперети Ж. Оффенбаха, співачка викликала сплеск позитивних емоцій слухачів.

Це було справжнє свято вокального співу. Присутні довго аплодували, а після концерту ректор Лернід Губерський, дякуючи від імені всіх за отримане задоволення, висловив надію, що це початок дружби і запорука наступних зустрічей. Зірка українського вокалу уславлена Анжеліна Швачка, в сою чергу дякуючи за такий теплий прийом, обіцяла бувати у нас частіше.





























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024