Новини

 

В Музеї історії університету вшановували Беретті-молодшого

28.04.2016
З нагоди 200-річчя від дня народження видатного архітектора XIX ст. Олександра Вікентійовича Беретті 26 квітня 2016 року в Музеї історії університету відбулася зустріч студентів історичного факультету з працівниками Київського науково-методичного центру по охороні, реставрації і використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій.




Головний фахівець центру, кандидат історичних наук Альона Георгіївна Мокроусова (випускниця історичного факультету) прочитала лекцію на тему: «Олександр Вікентійович Беретті – архітектор і людина», що переросла в цікаву дискусію за участю студентів та співробітників університету.

Олександр Беретті (1816-1895) – академік архітектури (1840), педагог, син видатного архітектора Вікентія Івановича Беретті. Його ім’я тісно пов’язане з історією нашого університету. Саме Олександру Беретті довелося завершувати будівництво головного корпусу університету у 1842 році, коли помер його батько.

Низка шедеврів архітектури Києва належить генію батька та сина Беретті. Серед найвідоміших проектів, втілених у життя Беретті-молодшим – будинок Анатомічного театру Університету Св. Володимира (нині – Національний музей медицини України); корпус Першої Київської гімназії (сьогодні – Жовтий корпус університету); будівля Астрономічної обсерваторії університету та інші.

Окрім професійної діяльності Олександра Беретті на зустрічі було почуто чимало цікавих і маловідомих фактів з життя видатного архітектора.

Слід зазначити, що протягом 18 років Олександр Беретті викладав архітектуру в Університеті Св. Володимира.


Людмила Круглова,
директор музею історії університету


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024