Новини

 

Міжнародна конференція у ВІКНУ

27.04.2016
Велику зацікавленість серед вищих навчальних закладів України викликала Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, ад'юнктів, слухачів, курсантів і студентів «Молодіжна військова наука у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка». Достатньо сказати, що на конференцію надійшло 209 доповідей із 33-х вищих навчальних закладів як цивільних, так і військових.

Відкрив конференцію очільник навчального закладу, кандидат філологічних наук, професор генерал-майор Віктор Балабін, який привітав присутніх із значною подією в їхній науковій практиці та навчанні, а також нагадав про те, що захід проводиться в день 30-річчя Чорнобильської трагедії. Учасники конференції вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.



Перед учасниками конференції виступив ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, полковник у відставці, лауреат премії Спілки журналістів України «Золоте Перо» Володимир Воронков, який прочитав власні поезії про героїзм чорнобильців.

Робота конференції проходила під керівництвом заступника начальника Військового інституту з наукової роботи, кандидата географічних наук, доцента полковника Ігоря Ольхового. Він зауважив, що метою конференції є апробація дисертаційних, дипломних та курсових робіт, обмін науковим досвідом, отриманим при виконанні науково-дослідних робіт і навчанні.

На заході також виступили з доповідями заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом, начальник відділення, кандидат педагогічних наук, доцент полковник Віктор Уліч, начальник науково-дослідної частини Університету доктор біологічних наук, доцент, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки Ганна Толстанова, ад'юнкт науково-організаційного відділення капітан Микола Кубявка, студентка 4-го курсу національно-педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Аліна Марценюк і курсант 5-го курсу Яна Садовніченко.

Після пленарного засідання була продовжена робота в секціях: «Актуальні проблеми гуманітарного розвитку Збройних Сил України», «Технічні проблеми озброєння і військової техніки та технології подвійного призначення», «Інформаційно-психологічна боротьба у воєнній сфері», «Армія і медіа», «Актуальні проблеми лінгвістичного забезпечення Збройних Сил України» тощо.

Підбив підсумки Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024