Новини

 

Пам'ятні заходи з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

26.04.2016
26 квітня 2016 року, у 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи, представники університетської громади на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеславом Шамраєм поклали квіти до пам’ятника у Голосіївському районі м. Києва «Чорнобиль. Біль і пам'ять вічна», присвяченому ліквідаторам Чорнобильської аварії.




Працівники Наукової бібліотеки ім. М.О. Максимовича КНУ підготували книжкову виставку «І лине Чорнобильський дзвін» до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.




У актовій залі Головного навчального корпусу відбувся перегляд документального фільму «Жінки Чорнобиля» кінорежисера та журналіста Миколи Бурноса, а студентський драматичний театр «Голос» представив театралізовану постановку «Рештки цивілізації», присвячену героїзму учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.




Тридцять років тому аварія на Чорнобильській атомній електростанції призвела до наймасштабнішої в історії людства соціально-екологічної атомної катастрофи. Внаслідок вибуху реактора і радіаційного забруднення постраждали мільйони людей. Багато хто втратив здоров’я і навіть життя. Низький уклін і подяка всім тим, хто ціною власного життя і здоров’я зупинили поширення вбивчої радіоактивної хвилі та обмежили зону поширення пекельного лиха.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024