Новини

 

Подяка колективу Університету за виховання героїчних ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26.04.2016
Указом Президента України Петра Порошенка від 14.12.2015 року "Про заходи у зв'язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи" 2016 рік проголошений Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Тим самим держава визнала подвиг чорнобильців-ліквідаторів і віддала належне тим, які керуючись почуттям високого патріотизму, мужньо стали на захист рідної землі, майбутніх поколінь від поширення найнебезпечнішої екологічної катастрофи і її тяжких наслідків для генофонду України.

"Справжніми героями, які, серед інших, прийняли на себе основний удар небаченої загрози, є випускники Вашого університету М. Т. Гуриненко та І. Є. П'янков".

Генерал-майор у відставці Микола Тимофійович Гуриненко закінчив факультет економічної географії Університету у 1972 році. Працював на Київському авіазаводі та на різних посадах у громадських організаціях. Вийшов у відставку у 1994 році за станом здоров'я. Високий професіоналізм, патріотична налаштованість, рішучість і відповідальність Миколи Тимофійовича завжди сприяли самовідданому служінню Україні. Держава належним чином відзначила його заслуги, присвоївши високе звання генерал-майора, нагородивши двома орденами Червоної Зірки, Орденом Богдана Хмельницького ІІ і ІІІ ступенів та Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. Крім того, він нагороджений багатьма медалями і орденами Афганістану.

Полковник у відставці Ігор Євгенович П'янков у 1995 році закінчив юридичний факультет Київського університету, вже працюючи в органах державної безпеки і маючи інженерну освіту. Перебуваючи у зоні Чорнобильської катастрофи, відповідально виконував свій патріотичний обов'язок. Сумлінність та високий професіоналізм Ігора Євгеновича оцінені багатьма нагородами та заохоченнями. Він є почесним працівником космічної галузі України.

Патріотичні громадські організації, очолювані ветеранами СБУ, висловлюють подяку колективу Університету за виховання патріотів, справжніх героїв, які за покликом серця чесно виконали свій службовий і громадський обов'язок у приборкуванні наслідків катастрофи на атомній станції в 1986 році.

"Ми впевнені, що нинішнє покоління наставників молоді продовжуватиме традиції з виховання достойного покоління – грамотного, чесного, беззастережно відданого боротьбі за інтереси рідної Вітчизни," – говориться в листі подяки.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024