Новини

 

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з геології

18.04.2016
На базі Навчально-наукового інституту «Інститут геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 14 по 16 квітня проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін напрямку «Геологія».

Поборотися за першість у знанні геологічних дисциплін до Києва 14 квітня 2016 року приїхали 40 учасників з різних куточків України. Студенти 12 вищих навчальних закладів Києва, Дніпропетровська, Одеси, Харкова, Кривого рогу, Львова, Івано-Франківська та інших міст змагалися у вирішуванні теоретичних та практичних завдань.

Олімпіада проводилась у чотири тури, що проходили 15 квітня. Початок олімпіади відбувся в аудиторії імені професора КНУ О.Л. Ейнора з привітального слова директора Інституту геології В.А.Михайлова.

В першому турі змагань студенти описували історію геологічного розвитку території, зображеної на навчальних геологічних картах. На цьому етапі учасники мали продемонструвати власні ґрунтовні знання багатьох напрямків геології, а саме: структурної геології, історичної геології, фаціального аналізу тощо.

У другому турі учасники визначали зразки мінералів, руд та гірських порід, у третьому – демонстрували вміння у побудові геологічних розрізів.

Останній, четвертий етап проходив у вигляді тестування в комп’ютерних класах. Завдання цього туру передбачали розв’язання задач із всіх напрямків геології.


Аналізуючи виконані конкурсні роботи, професійне журі, у складі викладачів КНУ імені Тараса Шевченка та викладачів інших ВНЗ України, в першу чергу, оцінювало рівень самостійності мислення студентів, а також їхні практичні навички при розв’язанні різноманітних геологічних задач.

За підсумками оцінок, отриманих студентами за чотири тури відповідно до Положення про студентські олімпіади (отримав 88 балів зі 100):

дипломом І ступеня був нагороджений

Лошаков Олег Анатолійович (студент ІІІ-го курсу Київський національний університет імені Тараса Шевченка).

Дипломами ІІ ступеню були нагороджені студенти, що отримали більш ніж 70 балів:

Дмитерко Юрій Ігорович (студент ІV курсу, Львівський національний університет імені Івана Франка);
Рибнікова Олена Андріївна (студентка ІІІ-го курсу Київський національний університет імені Тараса Шевченка);
Терепенчук Іван Ігоревич (студент ІІІ курсу, Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна);
Зелінський Микола Анатолійович (студент ІV курсу, курсу Київський національний університет імені Тараса Шевченка);
Савченко Михайло Юрієвич (студент ІІІ курсу, Київський національний університет імені Тараса Шевченка);
Литвиненко Віталій Олександрович (студент ІV курсу, Криворізький національний університет).

Учасники змагань отримали спеціальні грамоти оргкомітету та сертифікати учасників ІІ етапу Олімпіади, а також наукову та навчальну літературу з різних напрямків геологічних знань у подарунок.
Для учасників олімпіади було проведено екскурсію Києвом, екскурсію до геологічного музею ННІ «Інститут геології», до Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка з відвідуванням музею, екскурсію до Національний науково-природничого музею НАН України.










Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024