Новини

 

Зустріч із головним редактором видання "Фокус" Яною Мойсеєнковою

12.04.2016
Видання «Фокус» організовує відкриту дискусію студентів провідних вузів із головним редактором Яною Мойсеєнковою, а також редакторами відділів «Країна» і «Гроші» – Станіславом Мірошниченком та Олегом Сорочаном. Захід пройде в альма-матер головного редактора – Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 21 квітня о 15:00.

Предметом обговорення, ініційованого виданням, стануть нюанси професії журналіста в умовах інформаційної війни. Вибір теми не випадковий – сьогодні кожен український журналіст виявляється під сильним тиском політичних груп, тоді як професія журналіста передбачає об'єктивність і незаангажованість. Саме тому головна тема освітньої дискусії: «Кодекс честі. Як вижити журналісту в інформаційній війні». В рамках дискусії будуть обговорюватися питання об'єктивності, журналістської етики, самоцензури і цензури, співвідношення патріотизму і об'єктивності, способи відбиття інформаційних атак.

Вільна, незалежна журналістика – один із факторів розвитку громадянського суспільства і демократичної держави. Сьогоднішні студенти – це майбутнє української журналістики, від них залежить вектор розвитку України. Це і наштовхнуло редакцію журналу «Фокус» на ідею провести відкрите обговорення з майбутніми журналістами. Яна Мойсеєнкова разом із колегами-редакторами, спираючись на власний досвід, розкажуть про підводні камені професії журналіста у кризовий для держави час.

Відкрита дискусія відбудеться 21-го квітня о 15:00 в ауд. 321 (мистецький салон) Головного корпусу Університету.
.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024