Новини

 

Шевченківська весна в ННЦ «Інститут біології»

12.04.2016
6-8 квітня 2016 року відбулася чергова XIV Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна – 2016: БІОЛОГІЯ». Пленарного засідання урочисто відкрив проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка – проф. В.С. Мартинюк.




У роботі секції взяли участь понад півтори сотні молодих вчених, аспірантів та студентівдослідження, яких були проведені в науково-дослідних інститутах та при навчальних закладах України, Молдови та Польщі (InstituteofGenetics, PhysiologyandPlantProtectionoftheMoldovanAcademyofSciences, InstituteofMicrobiologyandBiotechnology, Poland, LodzUniversityofTechnology).


Вже традиційно до участі у конференції запрошуються школярі, не був винятком і цьогорічний захід. 19 кращих юних дослідників України були запрошені до усної презентації своїх наукових здобутків з Зеленодольської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступеня, Броварської гімназії імені С.І.Олійника, Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Київського Палацу дітей та юнацтва.




Робота секції біологія проходила за десятьма напрямками. Їх очолювали професори, доценти та асистенти ННЦ «Інститут біології». За результатами конференції визначено кращі доповіді серед десяти представлених напрямків та відзначено переможців іменними дипломами І-ІІІ ступенів. У тижневий термін по завершенні конференції вийде друком збірник матеріалів «Шевченківської весни-2016: БІОЛОГІЯ».




Сотні запитань ставить перед нами сьогодення, ключовим з них є покращення життя та здоров’я людей, збереження біорізноманіття та планети в цілому – всі ці завдання намагається вирішити сучасна біологія.

Дякуємо всім учасникам за активну участь у конференції. Сподіваємося, що плідні секційні обговорення переростуть у нові національні та міжнародні наукові проекти.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024