Новини

 

В КНУ обговорили стандарти становлення професії нотаріуса

11.04.2016
7 квітня цього року у КНУ імені Тараса Шевченка відповідно до укладеного Договору про співробітництво, відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Національні та міжнародні стандарти становлення професії нотаріуса: тенденції та перспективи розвитку».

Організаторами конференції виступили Нотаріальна палата України, юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та кафедра правосуддя юридичного факультету КНУ.

В конференції взяли участь міжнародні експерти: Марюс Страчкайтис, президент Нотаріальної палати Литовської Республіки, Юстизрат Ріхард Бок, віце-президент Федеральної нотаріальної палати Німеччини, Давід Кьонінг, нотаріус з міста Фільсбібург, Ніно Хоперія, президент Нотаріальної палати Грузії.

З вітальним словом до учасників виступили Наталія Василина - Президент нотаріальної палати України, Володимир Бугров - проректор КНУ імені Тараса Шевченка, Олена Мартинюк - директор департаменту з питань нотаріату Мінюсту України, Юлюс Пагоюс - заступник Міністра юстиції Литовської Республіки, Марюс Януконіс Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні, Наталія Кузнецова академік – секретар НАПрН України, Президент асоціації цивілістів України.

Доповідачами та учасниками конференції стали нотаріуси з різних областей України, судді судів загальної та адміністративної юрисдикції, науковці, викладачі та студенти юридичного факультету КНУ.

У ході конференції учасники знайомилися з основними міжнародними стандартами сучасної професії нотаріуса, обговорювали тенденції розвитку та становлення цієї професії в Україні, а також основні пріоритети розвитку нотаріальної діяльності.









Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024