Новини

 

«Покращення ефективності студентського працевлаштування» (IMPRESS)

11.04.2016
2-4 квітня 2016 року Інститут післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка приймав в своїх стінах звітний робочий семінар проекту № 530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR «IMPRESS» – «Підвищення ефективності студентських служб» (координатор – проф. Черняк О. І., завідувач кафедри економічної кібернетики економічного факультету), присвячений студентському самоврядуванню та ролі студентів у формуванні якості вищої освіти.




Учасниками семінару стали викладачі – виконавці проекту та студентство університетів-партнерів проекту (ВНЗ Львова, Києва, Донецька (Вінниці) та Харкова); а також представники студентських організацій 23 ВНЗ України та Нортумбрійського університету (Northumbria Students Union), UASS (Всеукраїнської асоціації органів студентського самоврядування) та ЕSU (Європейський союз студентів) – загалом 150 учасників. Вступне слово було представлено проректорам Університету П. Беха та В. Бугрова, а також начальнику Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України – Г. Новосад.




В рамках семінару було визначено основні здобутки проекту, що мають своє розповсюдження на всі чотири українські ВНЗ-партнери проекту:

1) Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ);
2) Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (м. Харків);
3) Донецький національний університет (м. Вінниця);
4) Львівський національний університет імені І. Франка (м. Львів).

Зроблено анонс сайту проекту: http://www.impress-eu.com

Результати роботи команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка в рамках проекту:

1) Створена та запроваджена Всеукраїнська база вакансій роботодавців разом із зручним App додатком, яка має на меті поєднати в найкращий спосіб студента з потенційним роботодавцем. Планується на базі університету відкриття Національного центру студентських послуг (доц. Ситницький М. представив концепцію цього центру).

2) Студенти університету пройшли тренінг із залучення досвіду роботи студентських служб та органів самоврядування одного з кращих ВНЗ Європи за рівнем студентського самоврядування та рівня комфортності студентського навчання - Нортумбрійського університету (Велика Британія) .

3) За досвідом Нортумбрійського університету фахівцями КНУ імені Тараса Шевченка розроблено та запроваджено новітній для України курс «Soft skills», забезпечений сучасним е-підручником, що дозволить слухачам курсу отримувати статус студентів цього ВНЗ Великобританії (з повним доступом до бібліотечних джерел ВНЗ) та після успішного завершення курсу мати сертифікати за підписом ректора Нортумбрійського університету та ректорів 4-х ВНЗ України – партнерів проекту.

4) Для Київського національного університету імені Тараса Шевченка учасники проекту Європейського союзу «TEMPUS-Impress» підготували та надрукували буклети англійською мовою для інформування іноземних студентів.




Команда проекту № 530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR «IMPRESS» – “Підвищення ефективності студентських служб” (координатор - проф. Черняк О.І.)

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024