Новини

 

Весняна Академія НАТО-2016: післямова

08.04.2016
Цього тижня Університет на три дні (з 4 по 6 квітня) став плацдармом для пошуку стратегічних комунікацій в умовах гібридної війни. Саме під такою назвою проходила Весняна Академія НАТО-2016, якій вдалося зосередити значну кількість вітчизняних та зарубіжних (із Польщі, Грузії, Сербії) експертів, представників міністерств України, активного студентства та преси.

Ціль Весняної Академії – підвищення інформованості суспільства, насамперед молоді, з питань безпеки, діяльності НАТО та ролі стратегічних комунікацій в умовах гібридної війни.

До складу слухачів Академії ввійшли польські та грузинські студенти, 20 студентів КНУ, 10 курсантів ВІКНУ та 26 представників з усіх регіонів України. Це суспільно активна молодь – запорука європейського майбутнього України. За три цікавих та насичених інформацією дні слухачі Академії відвідували круглі столи, лекції та майстер-класи, набували нових знань та умінь.

В останній день Академії молодь мала змогу поділитися власними думками з приводу плану стратегічних комунікацій. Чотири команди представили чотири проекти плану стратегічних комунікацій: «Молодь обирає» (необхідність участі студентства у виборах), «З вірою в майбутнє» (питання національної ідеології як способу внутрішньої протидії гібридній війні), план інтеграції студентів-переселенців та план підвищення рівня критичного мислення у школярів.



У представленні та обговоренні робіт брали участь Аліна Фролова, радник Міністра інформаційної політики, Іветта Делікатна, радник Міністра інформаційної політики, Дмитро Дубов, керівник відділу досліджень інформаційного суспільства та інформаційних стратегій Національного інституту стратегічних досліджень, Микола Ожеван, головний науковий співробітник відділу досліджень інформаційного суспільства та інформаційних стратегій Національного інституту стратегічних досліджень, Сергій Постоловський, генеральний директор Бюро політичних порад «Магда і Постоловський», письменник, політичний аналітик, Юрій Теміров, декан історичного факультету Донецького національного університету (у Вінниці), Олег Кудрін, власний кореспондент «Укрінформу», журналіст, літературний критик та письменник, Ігор Златоєв (експерт, Сербія).

Експерти підкреслили високий рівень запропонованих презентацій, широку обізнаність та ґрунтовні знання студентів у сфері стратегічних комунікацій.



Усі слухачі Весняної Академії НАТО були нагороджені Сертифікатами учасника.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024