Новини

 

Футбольне свято «КНУ єднає»

08.04.2016
З 30 березня по 7 квітня 2016 року на стадіоні КНУ імені Тараса Шевченка проходив великий турнір з футболу «КНУ єднає», організований кафедрою фізичного виховання та спорту навчально-спортивного комплексу за ініціативи Студентського парламенту КНУ та підтримки керівництва університету.




У турнірі взяли участь футбольні команди Національного університету харчових технологій; Київського національного економічного університету; Національного університету біоресурсів і природокористування; Національного технічного університету «КПІ»; Київського національного університету культури і мистецтв; Військового інституту КНУ і збірна команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Турнір був напруженим і цікавим. 6 квітня відбулися фінальні змагання. Стадіон заповнили вболівальники всіх команд-учасників. Серед них ректор КНУ Леонід Губерський, ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко, проректори Петро Бех, В’ячеслав Шамрай, голова профспілки КНУ Володимир Цвих, декани факультетів, представники дружніх університетів. В запеклій боротьбі за третє місце змагалися команди ВІКНУ і КНЕУ. Перемогу з рахунком 3:1 святкувала команда КНЕУ. Вона і стала бронзовим призером турніру.






Найбільші пристрасті вирували на стадіоні під час боротьби за головний приз турніру – Кубок «КНУ єднає».






За нього змагалися збірна команда КНУ імені Тараса Шевченка та команда НУБіП України. Команди відчайдушно боролися за м’яч, поперемінно перехоплюючи ініціативу на полі, однак основний час переможця так не виявив. Тож командам довелося доводити перевагу в серії післяматчевих пенальті. Кожен удар футболістів супроводжувався вибухом емоцій уболівальників. З рахунком 4:3 перемогу вирвала збірна КНУ імені Тараса Шевченка.









За підсумками змагань приз глядацьких симпатій отримав гравець команди ВІКНУ Денис Чухранов. Кращим воротарем турніру став Микита Тєгаєв – голкіпер команди КНУ імені Тараса Шевченка. Найбільшу кількість голів забив нападник КНЕУ Євген Мамайсур і став кращим бомбардиром турніру. Олексія Остаповича визнано кращим гравцем турніру. Він представник команди НУБіП.




























Нагородження номінантів і призерів змагань проводили ректори Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський і Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко.




Вітаючи всіх спортсменів, ректор КНУ Леонід Губерський сказав: «Перемогла, як і годиться, звісно ж дружба! І це чудово, що наша молодь яскраво демонструє свої найкращі якості у спортивних досягненнях, у щоденному своєму русі до нових перемог у навчанні і спорті. І демонструє при цьому єдність і дружбу». Він подякував усім за чудове свято.














Учасники змагань і гості турніру, одержавши могутній заряд позитивних емоцій, із задоволенням сфотографувалися на згадку про цей чудовий, весняний спортивний день на стадіоні КНУ. Серед них були проректори з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка Петро Бех і В’Ячеслав Шамрай, голова профкому університету Володимир Цвих, декан юридичного факультету Іван Гриценко, декан факультету психології Іван Данилюк, декан географічного факультету Ярослав Олійник, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Навчально-спортивного комплексу університету, дворазова олімпійська чемпіонка Тетяна Кочергіна, працівник відділу по роботі зі студентами Луїза Новохацька, голова Студпарламенту університету Даніїл Циганок.

Під кінець танцювальна група «Studance» під керівництвом Яни Олефір порадувала присутніх своїм номером.






Спортивне свято видалося яскравим і видовищним, воно принесло задоволення і учасникам, і гостям. Тож більше нам таких свят, що дарують здоров’я, єдність і радість!



Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024