Новини

 

Посол Франції Ізабель Дюмон знайомилася з університетом

07.04.2016
7 квітня Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вперше з початку своєї каденції в Україні, що розпочалася у вересні минулого року, разом із співробітниками Посольства відвідала університет. Вона була приємно вражена станом співробітництва КНУ з 5-ма французькими університетами.

Як поінформував Посла ректор Леонід Губерський, ми дуже задоволені станом співробітництва. Воно вже вийшло на рівень магістратури й аспірантури та подвійного дипломування. Щороку в академічних обмінах студентами та викладачами між університетами бере участь до 100 і більше учасників. Тісні контакти налагоджені, зокрема, у хіміків з Університетом Сабатьє (Тулуза), а у фізиків зі Страсбурзьким університетом. «Але ми готові і приймати, і відправляти більше студентів і вчених. У спілкуванні вже практично відсутній мовний бар’єр, у КНУ на всіх факультетах і в інститутах діють кафедри іноземних мов, і ми можемо без проблем створювати франко та англомовні групи», - наголосив ректор.

Пані Ізабель Дюмон у свою чергу висловила задоволення стосунками, що склалися між французькими університетами та КНУ. «Ми дуже цінуємо цю плідну співпрацю та налаштовані на більше. У Франції ще недостатньо знають про Україну, і розширення контактів, особливо у молодіжному середовищі, надзвичайно важливо. Також важливим для нас є вивчення французької мови, бо світ глобалізований, і йде швидка інтеграція. Молодь повинна активніше комунікувати без перешкод», - наголосила вона.
Присутній на зустрічі проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех, принагідно подякував Послу Франції і його співробітникам за сприяння у створенні в університеті Центру романського права.

Французька делегація відвідала Лінгвістичний музей КНУ та Французько- український центр співпраці у сфері вищої освіти та науки, якому Посольство передало у дарунок 200 книг.








Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024