Новини

 

Посол Республіки Корея відвідав університет

06.04.2016
6 квітня ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея Лі Янг-Гу, який нещодавно приступив до виконання своїх дипломатичних обов’язків в Україні. Спілкування сторін виявилося не тільки пізнавальним, а й доволі конструктивним. Леонід Губерський розповів Послу про партнерські стосунки з 8- ма корейськими університетами, що започатковані ще у 1991 році Угодою з Корейським університетом іноземних мов Хангук. В одному з цих університетів (Ханянг) одержав освіту і нинішній Посол, про що він з приємністю і зазначив.

Щорічно в КНУ на кафедрі китайської, корейської та японської філології навчається в середньому 10 студентів з Кореї, 2 викладачі з цієї країни викладають мову на постійній основі. Приємно, що кандидат філологічних наук доцент кафедри Кім Сук Вон зробив переклад і видав у Сеулі твори Тараса Шевченка, зокрема і його «Кобзар».

Між університетами відбуваються активні обміни студентами та викладачами. Присутній на зустрічі проректор з міжнародних питань Петро Бех запропонував Послу організувати зустріч зі студентами Інституту філології, на що той з радістю погодився.

Ректор у розмові акцентував на необхідності розширення обмінів між університетами в науковій сфері, особливо в галузі природничих наук, адже - це запит часу, а в КНУ є сильні наукові школи. Леонід Губерський наголосив, що співпраця корейських науковців з вченими «Наукового парку КНУ», що діє в університеті і до складу якого входять понад 10 академічних інститутів, могла б принести велику користь обом країнам. Ректор виступив з ініціативою налагодити прямі контакти між керівниками відповідних структур для прискорення конкретної роботи. Посол погодився з пропозицією ректора і пообіцяв ініціювати активізацію цього процесу з корейської сторони. В свою чергу він запропонував налагодити онлайн-навчання з університетом Ханянг, де дуже розвинені ІТ технології.

Сторони погодилися посилити співпрацю, на принципах професіоналізму, патріотизму і, що не менш важливо, – порядності.














Фото Тетяни Воротняк,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024