Новини

 

«Мальтійський Орден і Україна: історія, сьогодення, перспективи»

06.04.2016
5 квітня 2016 в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася конференція «Мальтійський Орден і Україна: історія, сьогодення, перспективи».
За словами Надзвичайного й Повноважного Посла Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне, конференція має два основні завдання. «Сьогодні ми маємо правильно представити те, чим є Мальтійський Орден насправді, розповісти про його діяльність в Україні й обговорити ті проекти, що вже впроваджені в життя, а також ті, які ми плануємо запровадити в цій державі», – зазначив він.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися Верховний Архиєпископ УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар та проректор з науково-педагогічної роботи КНУ (міжнародне співробітництво) Петро Бех.

З доповіддю «Походження Мальтійського Ордену та його гуманітарна діяльність» виступив Великий Канцлер Суверенного Мальтійського Ордену Альберт фон Бозелагер.
В Україні, починаючи з 1990 року, діють довгострокові проекти «Мальтійської служби допомоги». Серед них: благодійна кухня та «Святий Миколай іде до сиріт». Мальтійським Орденом запроваджено проект з реабілітації переселених осіб зі Сходу України. «На жаль, ті події, які відбуваються у вашій країні показують, що наша підтримка має бути збільшена. Ми продовжуватимемо ті ініціативи, що вже почали, й розширюватимемо їх», — запевнив Альберт фон Бозелагер.

На конференції також виступили Тетяна Іжевська - Посол України при Святому Престолі (Ватикані) та при Суверенному Мальтійському Ордені; Преос. Клаудіо Гуджеротті - Апостольський нунцій в Україні; Фабріціо Романо - Посол Італійської Республіки в Україні; Федір Кирилюк - професор філософськьго факультету КНУ та інші.







































Тетяна Воротняк Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024