Новини

 

Квітневе засідання Вченої ради КНУ

04.04.2016
На своєму засіданні 4 квітня Вчена рада КНУ в основних питаннях Порядку денного розглянула:

- Про охорону здоров’я студентів та пропагування здорового способу життя (доповів голова Постійної комісії Г. Ф. Семенюк);
- Про міжнародне визнання наукових здобутків співробітників КНУ імені Тараса Шевченка ( доповів проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) П. О. Бех);
- Наукову доповідь «Порівняльні дослідження якості вищої освіти та студентське життя (доповів декан факультету соціології А. П. Горбачик);
- Про створення, перейменування та реорганізацію структурних підрозділів КНУ.

На розгляд першого питання порядку денного були запрошені Головний лікар Київської міської студентської поліклініки В. Р. Войнаровський, завідувач відділення №2 поліклініки В. Л. Стебницька, директор студмістечка С. В. Легкий, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Т. І Кочергіна, директори центрів харчування №1 та №2 Л. В. Самофалова та А. Ф. Колесник. Вчена рада університету зазначила, що питання здорового способу життя є одним із пріоритетних напрямів роботи зі студентами, тому потребує комплексного підходу. Тож всі причетні до складових цього комплексу повинні активізуватися і посилити роботу на своїх напрямках. На думку комісії є необхідність розроблення загальноуніверситетської концепції охорони здоров’я та пропагування здорового способу життя, а також створення єдиного координаційного центру, що спрямовував би зусилля всіх структурних підрозділів та органів студентського самоврядування на вирішення цих питань.

Виступаючи в обговоренні, ректор Леонід Губерський наголосив, що охорона здоров’я студентів – це святий обов’язок всіх без винятку і все, що з нею пов’язане, повинно стати щоденною турботою не лише адміністрації, а й усіх, хто до цього причетний. Активізувати необхідно роботу спортивного комплексу, там, де це необхідно, створити нові пункти харчування, зокрема, в гуртожитках №16, 17, 18. Облік недужих дітей повинні провести всі факультети, переглянути підходи до своєї роботи повинні й у в студентській поліклініці. Треба налагодити там цілодобове чергування медичного персоналу.

У другому питанні проректор П. О. Бех наголосив, зокрема, на тому, що імідж університету і в своїй країні, і в світі залежить і складається з успіху його структурних підрозділів. На жаль не всі факультети і інститути повною мірою працюють у цьому напрямку. А тим часом у нас для цього є всі можливості.
.

В ній детально проаналізовано аспекти складових, їх трансформація і розуміння на різних етапах розвитку суспільства самого поняття якості освіти молоддю, їхніми батьками та й тими, хто власне є її носіями .
На засіданні Вченої ради було прийнято Ухвали з усіх розглянутих питань. Детальніше про засідання 4 квітня 2016 р. - на сайті Вченої ради.



























Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024