Новини

 

Голова СБУ Василь Грицак зустрівся зі студентами КНУ

01.04.2016
31 березня КНУ відвідав Голова Служби безпеки України Василь Грицак. Разом з ректором університету Леонідом Губерським вони оглянули виставку світлин під назвою «Історія війни за незалежність України. Донбас». Виставку розгорнуто в галереї перед залом засідань Вченої ради КНУ.










В ній етап за етапом розкривається історія протистояння на Донбасі та Кримському півострові, окремо висвітлені події «Іловайського котла», «Дебальцевського плацдарму», боїв за Донецький аеропорт, події у Краматорську, Маріуполі, Волновасі, Слов’янську. Фотографії розповідають правду про ув’язнення українських патріотів, зокрема, Надії Савченко.











На зустрічі зі студентами КНУ Василь Грицак розповів про початок підступної агресії Росії на сході України, наші дії по стримуванню ворога, перші дні антитерористичної АТО і ключові операції спецслужби з протидії ворогу. Він зазначив, що реформування Служби безпеки, як і створення Збройних сил держави, відбувалося, по-суті, «на марші», проте за короткий період за підтримки народу вдалося організувати протидію в тому числі і спецпідрозділів СБУ бойовикам і локалізувати гібридну війну.









«Сьогодні в зоні АТО нам протистоять 42-43 тисячі людей противника, з них від 4 до 6 тисяч кадрових російських військових, але ми створили нову патріотичну Службу безпеки, що вміє протистояти ворогу», - зазначив Василь Грицак. Він закликав молодь долучатися до інформаційної роботи по створенню і розповсюдженню в світі правди про нашу країну, нашу справедливу боротьбу за демократичні і людські цінності й побажав усім миру.

Він також подякував університету і особисто ректору за чуйність і громадянську позицію по відношенню до молоді з окупованих територій і Криму, яких шевченківці з розумінням тепло прийняли у свою сім’ю.









Ректор Леонід Губерський у свою чергу подякував Голові Служби безпеки України за цікавий виступ і спілкування зі студентами, розповів про допомогу, що її університет і студентські організації надають бійцям АТО, про наших добровольців, які воюють на передових позиціях на Сході України і про втрати, які, на жаль, ми теж маємо.




Він від імені університету і всіх присутніх ректор привітав Василя Грицака з присвоєнням йому високого звання – Генерал Армії Збройних сил України і вручив подарунок – університетське видання «Кобзаря» Тараса Шевченка.





Навзаєм ректор одержав від Голови служби Безпеки України бойовий сувенір – демілітаризований снаряд до авіаційної 30 мм гармати, на якому є напис «Герої не вмирають» і вирізьблені 12 зірочок. Саме стільки бійців втратила СБУ в боротьбі за незалежність України в зоні бойових дій на Сході нашої країни. Наймолодшому з них було 24 роки.




Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024