Новини

 

Модель Європейського Союзу відтворили в КНУ

01.04.2016
З 25 по 27 березня 2016 року в КНУ імені Тараса Шевченка на базі юридичного факультету відбулася перша в університеті конференція «Модель Європейського Союзу».
«Модель Європейського Союзу» в Києві – це практична конференція, шо відтворює роботу законодавчих і виконавчих органів Євросоюзу.

Організатори заходу - юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, самоврядний структурний підрозділ юридичного факультету International Legal Relations Association, громадська організація «Німецько-український правознавчий Діалог» (NGO "Ukrainisch - deutscher rechtswissenschaftlicher Dialog"), Центр німецького права юридичного факультету та європейська ГО Bringing Europeans Together e.V.

На відкритті конференції були присутні проректор з науково-педагогічної роботи Шамрай В. В., заступник декана юридичного факультету Отраднова О. О., президент ГО «Німецько-український правознавчий Діалог» Шаблій О. О. та відповадільний за проведення заходу, професор кафедри адміністративного права Мельник Р. С.
Під великим враженням від конференції були не лише студенти, які відчули себе в ролі міністрів, а й викладачі. Так, професор Роман Сергійович Мельник зазначив, що «Люди, які не знають, які організований сучасний світ, ніколи не зможуть змінити на краще життя у своїй країні. Тому Модель – це, поміж іншим, спосіб ознайомлення широкої громадськості з тим, як живе і працює Європейський Союз, членом якого себе бачить в майбутньому і Україна». А студент 3 року навчання Університету Вітовта Великого в Литві Лінас Кулаїтіс щиро радів можливості не лише пізнати роботу ЄС, а й відвідати Україну та поспілкуватися з українськими студентами: «Я люблю Україну. Тут живуть чудові люди. А Модель – це чудова можливість відвідати країну, з якою Литва має спільну історію.»

Студентська конференція Модель Європейського Союзу (Model European Union) вперше була проведена в Україні. Протягом 10 років моделювання роботи Європейських інституцій проводиться в усіх європейських столицях. Традицію моделювання Європейської політики започаткувала Модель ЄС Страсбург у 2007 році. Нині ж студенти з усієї Європи та України мають змогу і в Києві зрозуміти сутність роботи органів ЄС, а також обмінятися культурним та професійним досвідом. Київську Модель Європейського Союзу відвідали студенти з Німеччини, Польщі, Бельгії, Болгарії, Литви, Швеції, Чеської Республіки та України. Студенти були задіяні в роботі Європейської Ради і Європейської Комісії, окремо працювали групи лобістів та журналістів.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024