Новини

 

Звітний концерт народної студії академічного вокалу КНУ

30.03.2016
У Мистецькому салоні відбувся звітний концерт народної студії академічного вокалу.


Популярною в університеті творчою студією вже 16 років поспіль керує видатна оперна співачка, народна артистка України, лауреат Шевченківської премії та національної премії Григорія Сковороди, кавалер Ордена Княгині Ольги Євдокія Колесник.

Вокальна студія була заснована у повоєнні роки, коли в 1946 році почав працювати Студентський клуб університету імені Тараса Шевченка.

Першими керівниками студії були Дмитро Джолас – викладач Київського інституту музики імені Р. Глієра та солістка Київської опери – Нінель Мілещук.

Багато випускників студії досягли творчого визнання. Так Аліна Онанко ( студентка Інституту філології ) стала переможницею «Червоної рути» у 2003 році. Випускниця студії Вікторія Ватутіна вступила на вокальний факультет Львівської консерваторії. У 2009 році Олександр Харакондя отримав Гран- прі Міжнародного фестивалю «Кролевецькі рушники». А студентки Марія Краснопільська та Ольга Супруненко неодноразово перемагали у конкурсах різного рівня.

І нині студійці беруть участь в оглядах аматорської народної творчості, університетських та благодійних концертах, переможцями та лауреатами багатьох фестивалів та конкурсів.

Євдокія Василівна з любов’ю плекає таланти різних факультетів університету. Вони отримують професійну вокальну підготовку і справляють незабутнє враження на глядачів технікою та майстерністю виконання.
Звіт колективів Молодіжного центру культурно-естетичного виховання вже став доброю традицією і непересічною подією для шанувальників музичного мистецтва в університеті.
І цього разу глядачі гаряче аплодували студентським талантам. Максиму Плутенку з хімічного факультету за яскраве виконання «Реве та стогне Дніпр широкий» М. Лисенка, Сергію Гумені, Наталії Павловій.

У програмі концерту прозвучали народні пісні в обробці відомих українських композиторів, твори композиторів -класиків, романси та арії з опер.
Цього весняного вечора у Мистецькому салоні було особливо світло та затишно. Класичне мистецтво торкнулося душі кожного неповторними духовними струнами.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024