Новини

 

В ННІ «Інститут геології» триває курс лекцій провідного геофізика компанії Shell – Мартіна Букхольта

29.03.2016
В ННІ «Інститут геології» (вул. Васильківська, 90) в аудиторії 104 з четверга 24 березня по вівторок 29 березня 2016 р. з 14:15 до 17.35 проходить курс лекцій Seismic Interpetation проф. Мартіна Букхольта (Shell). Курс читається англійською мовою. Цей курс представляє повний, сучасний робочий процес сейсмічної інтерпретації. Відповідні методи інтерпретації горизонтів і розломів і перетворення часу. Глибина шарів обговорюється з використанням кращих наборів даних, головним чином, зі Східної Аравії. Крім того, основні методи і пов'язані з ними робочі процеси для кількісного визначення характеристик колектора (QRC) представлені, з відповідним коротким акцентом на фундаментальну теорію.




Теми, як детермінована інверсія, амплітудний винос даних (АVО), чотирьохвимірна (4D) сейсморозвідка та спектральне розкладання є частиною курсу і обговорюються з використанням сучасних прикладів відмінної якості. Застосування цих методів зазвичай грунтується на успішних техніко-економічних дослідженнях з використанням пов'язаних даних геофізичних (акустичний імпеданс, сейсмічні швидкості, вертикальне сейсмічне профілювання). Ці теми обговорюють в необхідних деталях.

Мартін Букхольт є випускником Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена. Він як провідний геофізик компанії Shell працював в різних країнах і має великий досвід аналізу геолого-геофізичної інформації. Слід зазначити, проф. Мартін Букхольт викладає в ННІ «Інститут геології» з 2013 р., коли почалася співпраця університету з компанією Shell-Ukraine. Мартін Букхольт читає курс як професор кафедри геофізики ННІ «Інститут геології».

Курс супроводжується багатьма прикладами інтерпретації сейсмічних даних з різних куточків світу і в тому числі, Східної Аравії, шельфу Чорного моря та інших. Студенти отримують досвід аналізу геолого-геофізичних даних з метою пошуків покладів вуглеводнів. Курс вже відвідали студенти, аспіранти і викладачі, що склало 17 осіб.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024