Новини

 

Практичні заняття для курсантів ВІКНУ із представником Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України

29.03.2016
У Військовому інституті Університету на постійній основі відбуваються практичні та методичні заняття із курсантами випускних курсів. Цього разу до профільного навчального закладу прибув заступник начальника управління психологічного забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, полковник Едуард Литвиненко.

Офіцер детально розповів слухачам про проблеми формування психологічної готовності офіцерського складу до виконання завдань за призначенням.



Метою гібридної війни є не знищення живої сили противника, а підрив цілей, поглядів, переконань і світогляду населення, руйнування соціуму, – наголосив у своєму виступі Едуард Станіславович.

Окрему увагу представник Головного управління зосередив на результатах одного із соціологічних досліджень, яке проводилось нещодавно у Збройних Силах України та на тимчасово неконтрольованих окремих територіях Донецької і Луганської областей. За результатами дослідження, українці позитивно ставляться до Збройних Сил України та пишаються військовими.

Було піднято і ряд інших важливих проблем, які нині присутні у війську, а також визначено головні шляхи їх вирішення.

Варто зазначити, що полковник Едуард Литвиненко – учасник АТО. Постійно працює у складі мобільних груп психологічної підтримки, тому його практичний досвід та знання, здобуті у ході проведення бойових дій на Сході України, є безцінними і дуже важливими для підготовки курсантів-психологів.

Наприкінці лекції начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін від імені особового складу вручив Подяку офіцеру за конструктивну бесіду, активну участь у методичному супроводженні підготовки військових фахівців органами морально-психологічного забезпечення та впровадження в освітній процес досвіду АТО.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024